Clara

Standaard

Recensie: Het is 1911, Clara Bartels woont samen met haar ouders, haar zusje Suze en broertje in Amsterdam. Ze zijn niet rijk maar redden zich best. Haar vader is timmerman, een serieus beroep voor echte mannen. Maar Clara ziet niet in waarom vrouwen dit soort beroepen niet zouden kunnen doen. Clara is de slimste in haar klas en toch mogen alleen de jongens de belangrijke taken op school doen. Dat klopt niet denkt Clara. Wanneer op school gevraagd wordt wat ze later wil worden laat ze de klas weten dat ze ontdekkingsreiziger wil worden. De hele klas moet lachen, behalve haar vriendje Koos en de meester. Wanneer Clara verneemt dat er een ontdekkingsreiziger in de buurt moet wonen doet ze er alles aan om hem te vinden, misschien kan hij haar vertellen hoe ze ontdekkingsreiziger kan worden. Maar dan vindt er een drama plaats, waardoor Clara misschien niet eens haar opleiding af kan maken.

Met het jeugdboek Clara worden jonge lezers mee terug in de tijd genomen. Je krijgt een kijkje in het leven van de stoere Clara, die haar tijd ver vooruit is. Het boek leest prettig, het fictieve verhaal is pakkend geschreven en de sympathieke personages worden ijzersterk neergezet. Je kan niet anders dan met Clara en haar gezin meeleven. Een ontroerend boek dat zich afspeelt in een tijd zonder computers en mobiele telefoon. Een tijd waar de paard en wagen nog bij het straatbeeld horen en iedereen wist wat er in de buurt zoal gebeurde. Leuk om op deze manier een stukje geschiedenis van onze hoofdstad mee te krijgen. Clara is een indrukwekkend mooi oer-Hollands verhaal dat zowel jongens als meisjes aan zal spreken. Aanrader, ook voor volwassen die zo nu en dan graag jeugdboeken lezen!

Deze recensie is onderdeel van de officiële blogtour van Droomvallei uitgeverij. Meer recensies over Clara lezen? Onderstaande Bloggers doen ook mee:
Mieke Wijnants Recenseert
Mustread Or Not
Connies Boekkies
Letters en Spetters
Passie voor Boeken

★★★★★
Titel: Clara
Leesfragment
Auteurs: Pieter Feller, Tiny Fisscher
Illustraties: Natascha Blum-Stenvert
Uitgeverij: Droomvallei Uitgeverij
Categorie: jeugdboeken
Uitvoering: hardcover
Pagina’s: 220
ISBN13: 9789492844118
Verkrijgbaar vanaf: april 2018
Recensent: Sandra Hutchison
Datum recensie: 09-05-2018
Prijs: €16,95
Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.