Een nieuw begin

Standaard

Recensie Een nieuw begin door Hannie van Grol: Een nieuw begin van Angelique Haak is het eerste boek van deze schrijfster. Dit debuut (ook een nieuw begin) is zeker geslaagd. Het vertelt het verhaal van inspecteur Jennifer Brugman die teruggekeerd is naar haar geboorteplaats Rotterdam om daar een nieuwe start te maken na een traumatische ervaring in Groningen. Alleen haar baas is op de hoogte van deze voorgeschiedenis en Jennifer wil per se niet dat haar directe collega’s hiervan op de hoogte zijn. Haar paniekaanvallen probeert ze angstvallig onder controle te houden, wat erg moeilijk blijkt door de moorden die gepleegd worden.

Ze moorden hebben een link naar de Griekse mythologie en dat maakt het extra interessant om de gedachtegang van de moordenaar te volgen. Ook blijken de moorden op een of andere manier naar Jennifer te wijzen. Langzamerhand wordt steeds meer duidelijk van haar traumatische ervaring in Groningen en haar familiegeschiedenis. Echter telkens als je denkt te begrijpen hoe de verwikkelingen in elkaar zitten, word je weer op het verkeerde been gezet.

Een nieuw begin is een heerlijke thriller waarbij je geboeid blijft lezen. De spanning blijft tot het eind vastgehouden en telkens komt er een nieuw spannend element bij. Ook de psychologische beschrijving van de verschillende personen is goed uitgediept.

Kortom, een boek dat prettig leest, een goede schrijfstijl heeft, spannend is en blijft boeien. Het eind is misschien wat overdone, maar dat mag je best op de koop toe nemen, want het is een prima debuut en het smaakt naar meer. Van mij mag Angelique Haak nog veel meer schrijven, ik zal haar zeker blijven volgen.

★★★★
Titel: Een nieuw begin
Auteur: Angelique Haak
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Categorie: Crimezone, Misdaad
Uitvoering: paperback, E-book
Pagina’s: 350
ISBN13: 9789461093080
Verkrijgbaar sinds: September 2017
Recensent: Hannie Grol
Datum plaatsing recensie: 28-07-2018
Prijs: € 15,- (E-book €7,99)
Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.