Vermoorde onschuld

Standaard

Recensie Vermoorde onschuld door Inge Brunnekreef:
Onschuldig tot het tegendeel bewezen is.

Toen ik dit boek in handen kreeg viel mij de cover meteen op. Heel mooi en apart. Er zitten papieren tralies voor de foto van hoofdpersoon Stephan. Echt heel stevig is het niet, maar zeker heel erg origineel.

Het verhaal gaat over Stephan die vast zit in de gevangenis voor moord op zijn vader. Zelf herinnert hij zich niets van deze dag maar Stephan weet haast zeker dat hij onschuldig vast zit. Om dit te kunnen bewijzen krijgt hij hulp van een hypnotherapeut. Via deze sessies krijg je een inkijk in het verleden van Stephan. Een eenzame jongen in een samengesteld gezin die gepest werd maar veel van zijn vader hield. Ook komt Stephan zo langzaam achter de waarheid. Wie kan hij nog vertrouwen?

Jennefer Mellink heeft een duidelijke, vlotte en meeslepende schrijfstijl. De hoofdstukken zijn niet heel lang. Ze weet je vaak op het verkeerde been te zetten. Het boek lees je dan ook in een sneltreinvaart uit. De omgeving en de personages heeft Jennefer Mellink goed neergezet. Vooral de hoofdpersoon Stephan heeft ze goed uitgewerkt. Van een stille, teruggetrokken jongen naar een jongen die vecht voor om de waarheid op tafel te krijgen. Het verhaal is goed opgebouwd. Samen met Stephan wil je achter de waarheid komen. De spanning wordt naar het eind toe goed opgebouwd en het verhaal heeft een verrassend eind.

Met Vermoorde onschuld heeft Jennefer een mooi YA boek geschreven dat zeker ook toegankelijk is voor de volwassenen. Wel mis ik het stukje over hoe het nu verder gaat met Stephan. Hier had ik graag iets meer over gelezen.
Vier sterren

★★★★
Titel: Vermoorde onschuld | Leesfragment | Auteur: Jennefer Mellink | Uitgeverij Luitingh-Sijthoff | Categorie: Young Adult, Thrillers| Uitvoering: |paperback/e-book | 208 pagina’s | ISBN13: 9789024578511 | Verkrijgbaar sinds: 28-5-2018 |Recensent: Inge Brunnekreef | Datum recensie: 30-9-2018 | Prijs: €14,99 | Bestellen

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.