Boerderij


Recensie Boerderij door Sandra Hutchison:
Boerderij is een stevig karton boekje voor de allerkleinste kinderen. De degelijke pagina’s hebben een dun beschermlaagje, waardoor het boekje eenvoudig schoon te houden is. In het boekje kunnen kinderen een kip, koe, schaap en een varken ontdekken. De geometrische illustraties zijn allemaal in zwart wit afgebeeld. Dit is bewust gedaan omdat een pasgeboren baby maar tot ca. 35 cm. ver kan zien en omdat ze de voorkeur geven aan geometrische vormen in zwart en wit. Vanuit dit principe ontstond het merk Wee Gallery. Ze begonnen met zogenaamde kunstkaarten voor de allerkleinste kinderen en dat bleek een groot succes. Een logisch gevolg was dat er steeds meer producten bij kwamen, waaronder de leuke boekenreeks voor baby’s en peuters waar het boekje Boerderij onderdeel van uit maakt.

Als kinderen iets groter zijn geworden en de motoriek wat beter ontwikkeld is het boek ook te gebruiken als eenvoudige puzzel. Kleine kinderen kunnen vanaf zes maanden al vrij makkelijk leren schuiven om zo nieuwe dieren te ontdekken en hun namen. Dankzij een eenvoudig schuifsysteem kunnen ze dan zelf de dieren als het ware in elkaar zetten (schuiven). Hierdoor is het handzame boekje Boerderij echt zo’n boekje dat met je kind meegroeit. De dierenplaatjes worden bij herhaaldelijk doorbladeren als vanzelf een feest der herkenning. Mooi meegenomen is dat het boekje direct erg leerzaam is. Zowel voor hun motoriek als voor hun woordenschat. Bovendien stimuleert dit interactieve boekje dankzij de geometrische vormen de visuele ontwikkeling.

De zogenaamde illustraties die direct als puzzeltjes kunnen dienen staan telkens op de rechterpagina, op de linker pagina staat nog een korte tekst om voor te lezen en stimuleert de jongste peuters om de naam te roepen van het betreffende dier die op de rechterpagina staat afgebeeld.

Dit ogenschijnlijk eenvoudig boekje en de andere boekjes uit deze serie zijn dan ook zeker het aanschaffen waard. Ze zijn praktisch, functioneel, leerzaam en vooral leuk. Bovendien gaan ze een lange tijd mee. Geschikt voor baby’s vanaf zo’n zes maanden tot en met het einde van de peutertijd.

★★★★★
Titel: Boerderij| Auteur en illustrator: Surya Sajnani| Uitgeverij Ploegsma | Categorie: Baby – en peuterboeken | 0-3 jaar |Uitvoering: stevig karton | Pagina’s: 10 | ISBN13: 9789021678238 |Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie:  5- 10-2018| Prijs: €8,99 | Bestellen

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.