Familie in duizend kleuren 1 – Missie Manhattan

Standaard

Recensie Familie in duizend kleuren 1 – Missie Manhattan door Astrid Langeveld:
Het verrassende boek Missie Manhattan gaat over een incompleet gezin, dat al 10 jaar zonder hun vader in Nederland woont. Hun vader is in New York gaan wonen, omdat hij daar zijn droombaan kreeg aangeboden. Het plan was dat zij later zijn kant op zouden komen, maar dat is er helaas nooit van gekomen. Het gezin bestaat uit Jack (vader), Julie (moeder), Lex (16), Axel (12), Sam en Maud (14). Ze hebben hun vader al een poosje niet gezien en de kinderen zijn samen met hun maffe oma, die ze oma Snor noemen met het vliegtuig naar Manhattan in New York gevlogen, terwijl hun moeder denkt dat ze op vakantie zijn naar Gran Canaria. De kinderen zijn op een belangrijke missie. Ze moeten hun vader Jack, die dokter is, dringend iets over hun moeder vertellen….

De cover toont een stukje van Manhattan. Imposante gebouwen met een ondergaande zon. Erg sfeervol en romantisch.

Deze spannende jeugdroman is verdeeld in een proloog en daarna volgen logischerwijs de hoofdstukken.
Het verhaal leest super vlot weg. Het verhaal over een interessant gezin was nergens saai, de kinderen beleefden continu spannende dingen in het boek. De spanning werd steeds zo opgebouwd, dat je alleen maar door wilde lezen. Continu beleefden ze wel weer iets speciaals, waardoor ik echt meeleefde met de hoofdpersonen. Naast dat het verhaal vooral spannend is, is het ook grappig, ontroerend, romantisch en hartverwarmend. Ik zou het boek zeker aan willen raden aan kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Mijn twee kinderen willen het boek ook nog graag lezen en ze zijn erg benieuwd.
Ik ben op mijn beurt weer erg benieuwd naar het volgende deel, want dit was nog maar het eerst verschenen deel van de Familie in duizend kleuren reeks.

★★★★★
Titel: Familie in duizend kleuren 1 – Missie Manhattan | Auteur: Barbara Fuchs | Droomvallei uitgeverij| Categorie: Kids, 8 Plus | Uitvoering: paperback | 250 pagina’s| ISBN13: 9789491886928 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2017 |Recensent: Astrid Langeveld| Datum recensie: 5-10-2018 | Prijs: €14,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.