Een vriend zonder tanden

Standaard

Recensie Een vriend zonder tanden door Astrid Langeveld:
Angelique van Dam is geboren op 22 oktober 1975 te Putten. In 2016 debuteerde ze met het boek Joehoe! Ik wil een koe. Een grappig weetje: voor haar verjaardag in 2016 kreeg ze een koe. Een vriend zonder tanden is haar derde boek. Op de website www.angeliquevandam.nl kun je leuke dingen over haar lezen.

Een vriend zonder tanden gaat over een meisje Caro, dat altijd moet overblijven, maar ze vindt het vreselijk. Dit komt door de overblijfjuf Sonja, die heeft superstrenge regels. Als Caro bij haar buurvrouw langs gaat op haar werk krijgt ze een idee. De buurvrouw werkt namelijk in de keuken van het bejaardentehuis. Caro wordt het lunchmaatje van meneer Hans, die dol is op haar broodjes vruchtenhagel. Al snel komt Caro erachter dat hij niet de enige is die wel wat gezelschap kan gebruiken. Caro bedenkt daarom een plan….

De cover vind ik erg mooi en grappig. Een meisje verstopt zich onder een tafel met een oudere meneer, dat zal vast spannend en grappig worden. Er staan een aantal illustraties in. Niet te veel, maar precies goed. De illustraties zijn wel allemaal in grijstinten.

Het boek Een vriend zonder tanden is erg leuk om te lezen. Het verhaal leest vlot door. Je kunt gewoon niet stoppen met lezen, omdat je graag erachter wil komen hoe het afloopt en wie de dochter is. Het boek is grappig, spannend en liefdevol.

Het boek heeft een achterliggende boodschap dat oudere mensen in bejaardentehuizen het misschien op prijs zouden stellen als ze af en toe bezoek krijgen om bijv. alleen maar even met iemand te kunnen praten. Dit boek past bij het Kinderboekenweekthema van 2018: vriendschap, omdat het over vriendschap onder kinderen onderling gaat, maar ook over vriendschap tussen ouderen en kinderen.

★★★★★
Titel: Een vriend zonder tanden | Auteur: Angelique van Dam |Illustrator: Marja MeijerUitgeverij Moon | Categorie: Kids, 8 Plus | Uitvoering: hardcover | 176 pagina’s| ISBN13: 9789048843992 | Verkrijgbaar sinds: 9-4-2018 |Recensent: Astrid Langeveld | Datum recensie: 6-10-2018 | Prijs: €14,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.