Gebroken hemel

Standaard

Recensie Gebroken hemel door Astrid Langeveld:
Auteur Karel Smolders is een onvoorwaardelijke fan van Sciencefiction. Hij schrijft al vanaf jonge leeftijd verhalen die over tijd en ruimte gaan. De meeste van zijn boeken zijn gericht op de leeftijden 10 jaar en ouder. In die boeken staan geen illustraties. Zowel zijn eerste boek Shakura als Het Lazarusplan werden genomineerd voor de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Lees meer over Karel Smolders op http://www.karelsmolders.be

Gebroken hemel gaat over een Spiegelwereld en de gewone wereld. De gewone wereld botst elke vier eeuwen met de Spiegelwereld. De 400 jaren zijn bijna weer om en een nieuwe botsing dreigt. De tiener Mack is zich daar niet van bewust. Het enige wat hij wil is weten hoe het nou zit met de geheimzinnige tante van zijn klasgenootje Lisa. Door zijn nieuwsgierigheid komt hij erachter dat er een botsing aan komt en dat er schimmige figuren azen op de magische krachten van de Spiegelwereld. Samen met Lisa moet hij alles op alles zetten om niet alleen zichzelf te redden, maar ook wat er van de wereld overblijft als de hemel breekt.

De cover oogt magisch en past perfect bij het verhaal. Als ik de cover zou zien in de winkel en de titel dan zou ik het boek zeker op hebben gepakt. Nadat ik de achterkant las, wilde ik het boek direct heel graag lezen.

Zowel mijn dochter van 13 jaar, mijn man als ikzelf hebben het boek gelezen. Mijn dochter had het boek echt in een recordtijd gelezen. Normaal doet ze langer over een boek en nu was ze binnen een paar uur klaar. Bij ons duurde het iets langer, maar ook niet super lang. Het verhaal is echt spannend en je wilt alleen maar doorlezen, omdat je wilt weten hoe het afloopt. Het enige wat we allemaal wel vonden was dat we het einde nog niet genoeg het einde vonden. We wilden meer. Het enige minpuntje vonden we de lay-out van het boek. Het lijkt nu meer op een studieboek van school. Dat is jammer.

★★★★
Titel: Gebroken hemel | Leesfragment | Auteur: Karel Smolders | Uitgeverij Life | Categorie: Kids, 12-17 jaar | Leeftijd 12+| Uitvoering: paperback | 185 pagina’s | ISBN13: 9789078437529 | Verkrijgbaar sinds: augustus 2018 |Recensent: Astrid Langeveld | Datum recensie: 6-10-2018 | Prijs: €14,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.