Mag ik meedoen?


Recensie Mag ik meedoen? door Sandra Hutchison:
Mag ik meedoen? is een leuk prentenboek van auteur John Kelly. Een fijn prentenboek om uit voor te lezen, thuis, maar vooral ook in de klas. Klassikaal zal dit boek zeker een gesprek uitlokken over groepen en erbij willen horen.
Het boek maakt op slimme wijze het onderwerp: groepsvorming bespreekbaar. Een groepje is leuk, maar het is lang niet zo leuk meer als je niet mee mag doen. Dit laatste overkomt de enthousiaste Eend.

De sympathieke Eend wil heel graag nieuwe vrienden maken, daarom besluit hij zich bij een club te voegen. Maar dat blijkt in de praktijk nog niet mee te vallen. De leeuwenclub wil Eend zien brullen en bij de olifantenclub vragen ze Eend zijn trompetterkunsten te laten horen. Maar Eend kan niet brullen als een leeuw of trompetteren als een olifant en dus mag hij niet bij de club! Dan zit er voor Eend nog maar één ding op….

Mag ik meedoen? is een fantastisch leuk prentenboek vol grappige illustraties van de uit San Francisco afkomstige Steph Laberis. De diverse geïllustreerde dieren zijn een lust voor het oog en zouden niet misstaan in een kinderkamer of bijvoorbeeld een school of kinderziekenhuis.

De teksten in het boek zijn kort, maar krachtig. De teksten zijn dan ook zeker geschikt om voor te lezen en na een paar keer voorlezen zal je kind vermoedelijk de tekst al grotendeels uit het hoofd kennen waardoor zelf het boek doorbladeren ook een feestje wordt. Hoewel het voor niemand leuk is om afgewezen te worden hebben de makers van dit boek een slimme en vooral positieve wending aan het verhaal gegeven. Waardoor het een zelfvertrouwen boost kan geven op momenten dat kinderen zich buitengesloten voelen.

Mag ik meedoen? is een van de kerntitels van de Kinderboekenweek 2018, in de categorie groep 1-2. Zeer terecht wat mij betreft.

★★★★
Titel: Mag ik meedoen?| Originele titel: Can I join your club? | Auteur: John Kelly |Illustraties: Steph Laberis |  Veltman Uitgevers B.V. | Categorie: Kids, prentenboeken| Leeftijd: 2+ | Uitvoering: hardcover | Pagina’s: 28 | ISBN13: 9789048314522 | Verkrijgbaar sinds: 30-06-2017 |Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 7-10-2018 | Prijs: €12,50 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.