Floeffiewoeffie


Recensie Floeffiewoeffie door Hannie van Grol:
Floeffiewoeffie is een wit wollig pluizig hondje met een strikje op zijn kopje. Zijn baasje is Meneer Wik. Floeffiewoeffie en Meneer Wik wonen samen in één huis en ze houden allebei van rust. Geen last van muizen, geen lawaaierige buren en ook bijna nooit een postbezorger met brieven voor Meneer Wik.

Tot op een dag Neef Nik op bezoek komt voor onbepaalde tijd en de rust behoorlijk verstoord wordt. Neef Nik installeert zich op de bank en valt al snel in slaap. Meneer Wik denkt dat hij niet veel last zal hebben van Neef Nik. Maar ’s nachts wordt het anders. Als Meneer Wik en Floeffiewoeffie rustig liggen te slapen, schrikken ze opeens wakker van een vreselijk hard geluid. Dan blijkt dat Neef Nik aan het drummen is geslagen. De volgende nacht gaat hij tekeer met een cirkelzaag en zo is er iedere nacht wel iets waardoor ze niet kunnen slapen. Meneer Wik denkt dat het allemaal wel vol te houden is, omdat het maar tijdelijk is, maar Floeffiewoeffie denkt er anders over en zorgt op geheel eigen wijze voor een oplossing. En dan is de rust teruggekeerd en Floeffiewoeffie laat op de laatste pagina een big smile zien.

Dit voorleesboek voor kinderen vanaf vier jaar is prachtig geïllustreerd met sprekende kleuren, geweldige tekeningen en cartooneske afbeeldingen. De gezichtsuitdrukkingen zijn goed weergegeven en kinderen zullen van dit verhaal en deze illustraties kunnen smullen.

Een klein minpuntje: als meneer Wik naar beneden gaat ’s nachts om poolshoogte te nemen wat er aan de hand is, doet hij telkens het licht aan in de woonkamer om te kunnen zien wat daar gebeurt. Maar de oplettende toehoorder zou zich kunnen afvragen hoe Neef Nik in het donker zoveel lawaai kan maken, zeker als het gaat om het werken met een cirkelzaag en het rijden van een parcoursje in de woonkamer met een crossmotor.

Ondanks dat is Floeffiewoeffie een heerlijk voorleesboek voor kinderen, waarvan ze geen genoeg zullen krijgen en waarnaar ze steeds opnieuw geboeid zullen luisteren en kijken. Echt een aanrader als voorleesboek, zeker door het leuke verhaal en de schitterende illustraties.

Illustratie: Matt Robertson- Floeffiewoeffie

★★★★
Titel: Floeffiewoeffie| Originele titel: Fluffy Wuffy |Auteur: Simon Puttock | Illustraties: Matt Robertson | Uitgeverij: BBNC, Flamingo | Categorie: Jeugdboeken, voorleesboeken | Uitvoering: hardcover | Pagina’s: 32 | ISBN13: 9789045323077 | Verkrijgbaar sinds: april 2018 | Recensent: Hannie van Grol | Datum plaatsing recensie: 13-10-2018 |Prijs: €14,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.