Jamil & Jamila 3 – De reis


Recensie Jamil & Jamila 3 – De reis door Astrid Langeveld:
Het boek gaat over Jamil en Jamila. Ze wonen in een Syrisch vluchtelingenkamp. De omstandigheden zijn niet best. Alles is vochtig en nat. Jamil zijn zusje wordt steeds zieker. Als ze in het kamp zou blijven zou ze waarschijnlijk komen te overlijden, want ze hoest steeds meer en haar gezondheid gaat hard achteruit. Jamil gaat met de buurman en zijn zieke zusje op reis om op zoek te gaan naar een goede dokter voor zijn zusje. Hij hoopt voor hen beiden een beter leven te vinden. Zal het Jamil lukken om zijn zusje te redden? En hoe moet het verder met Jamila in het vluchtelingenkamp, zonder haar beste vriend Jamil?

Voor in het boek staat een plaatje met de route die Jamil en zijn zusje gaan afleggen. Daarna volgt er een kort voorwoord. Dan het verhaal, opgedeeld in hoofdstukken. Uiteindelijk nog een kort nawoord, met als afsluiting nog een doe- en ontdekdeel. Hier staat bijvoorbeeld de volgende opdracht in: Stel je voor je moet snel weg! Wat neem je mee? Doe dit in een rugzak en loop een stukje. Denk daarbij dat je in een tentje op grindstenen gaat slapen. Heb je de juiste spullen bij je?

Door dit soort opdrachten krijg je toch een klein beetje kijk op wat vluchtelingen zoal moeten doorstaan.

Ik heb de eerste 2 delen van Jamil & Jamila niet gelezen en ik moest even achter de onderlinge verhoudingen komen, maar daarna las ik het in één keer uit. Ik vind dat iedereen deze serie zou moet lezen, ook volwassenen. Dan kun je een beetje meebeleven wat vluchtelingen onderweg mee maken, echt heel heftig. Er komt nog een 4e deel en dat is het laatste deel van de serie. Ik ga absoluut de hele serie lezen en ik ga het mijn kinderen ook laten lezen. Ik vind het een erg belangrijk verhaal! Dit boekje zou je ook prima kunnen gebruiken op school en er een les omheen maken.

★★★★★
Titel: Jamil & Jamila 3 De reis | Leesfragment | Auteur: Elsbeth de Jager & Esther van der Ham |Illustrator: Esther van der Ham Droomvallei Uitgeverij | Categorie: Kids, 8 Plus| Leeftijd: vanaf 9 jaar | Uitvoering: hardcover | 85 pagina’s| ISBN13: 9789491886430| Verkrijgbaar sinds: juni 2016 |Recensent: Astrid Langeveld | Datum recensie: 8-10-2018 | Prijs: €14,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.