Kun jij dit?

Standaard

Recensie Kun jij dit? door Astrid Langeveld:
Het kleurrijke prentenboek Kun jij dit? gaat over Siem de schildpad. Hij wil graag met andere dieren spelen, maar die lachen hem uit, omdat ze denken dat hij niks stoers kan. Siem loopt verdrietig weg en komt dan zijn vriend Kasper de muis tegen. Samen proberen ze erachter te komen wat Siem wel of niet kan.
De degelijke hardcover oogt erg vrolijk en is rijk geïllustreerd. De titel geeft perfect aan waar het verhaal over gaat.

Dit prentenboek staat vol met hele mooie grote illustraties. De teksten op de bladzijdes zijn niet lang. Het verhaal is een prima boek om voor te lezen in de kleutergroepen of thuis. De kinderen leren om niet te kijken naar wat ze niet kunnen, maar juist naar wat ze wel kunnen. Ze leren ook over verschillende emoties. Dit boek is ook een mooie aanzet naar een gesprek over emoties. Maar vooral laat het verhaal zich goed lenen om tijdens of na het voorlezen opdrachten te doen, om te kijken wat de kinderen zoal zelf kunnen. Laat ze hun talent ontdekken! Je kunt de kinderen bijvoorbeeld tijdens het voorlezen de bewegingen van de dieren uit het boek na laten doen. Dit slim bedachte boek is erg leerzaam en je kunt er veel verschillende kanten mee op.

Tip: lees ook de recensie over dit boek van Sandra Hutchison.

★★★★★
Titel: Kun jij dit? | Auteur: Annemarie Muysert-Baars, Roger Klaassen |Illustrator: Roger Klaassen| Levendig Uitgever | Categorie:  Kids, prentenboeken | Uitvoering: hardcover | pagina’s | ISBN13: 9789491740572| Verkrijgbaar sinds: juni 2018 |Recensent: Astrid Langeveld | Datum recensie: 8-10-2018 | Prijs: €14,95  | Bestellen

Eén reactie Volgende »

  1. Pingback: Roger Klaassen – illustratie, strip en cartoon | Kun jij dit? – 5 *

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.