Mijn papa is beestachtig lief


Recensie Mijn papa is beestachtig lief door Sandra Hutchison:
Het prentenboek Mijn papa is beestachtig lief gaat over de vriendschap tussen een alleenstaande vader en zijn dochtertje. Papa kan een lolbroek zijn, heeft alle aandacht voor zijn dochter, maar als het moet dan is hij ook weleens streng. Maar aan het eind van de avond vooral heel erg moe.

In het boek vergelijkt het dochtertje haar vader met allerlei dieren, zo vindt ze haar vader af en toe net een krokodil, vooral wanneer hij zijn tanden gaat poetsen. Tijdens het eten is hij weer net een gevaarlijke hongerige tijger. Op de linkerpagina’s worden telkens de dieren getoond waarmee ze haar papa vergelijkt en op de rechterpagina de “echte” vader in actie. Leuk gedaan! Het boek schetst zo op een vrolijke wijze de chaos die zich, vooral in jonge gezinnen, dagelijks afspeelt. Maar vooral toont het ook dat (hoewel het voor de ouder vaak frustrerend werkt dat ze niet alles goed kunnen doen) een kind juist veel lol kan beleven de zogenaamde liefdevolle wanorde.

Carol (Ill.) Thompson

‘Mijn papa is…
een grote, dikke beer,
een stoute krokodil,
een wiebel-wobbel octopus
en een heel erg malle aap!
Maar hij is vooral mijn allerliefste papa!’ – Dianne Hofmeyr

Het speels ogende prentenboek Mijn papa is beestachtig lief  heeft een vrij grote afmeting, de illustraties komen hierdoor mooi tot hun recht. Ze zijn vrolijk, kleurrijk en spreken zeker tot de verbeelding. Het verhaal toont het drukke gezinsleventje, op een heel gewone dag, van een liefdevolle vader en zijn dochter. Er komt geen moeder of tweede papa in het verhaal voor. De vader in het boek doet alles alleen. Wat dat betreft is het boek vooral een mooi eerbetoon aan alle alleenstaande en gescheiden vaders.

Ideaal cadeau om alle (alleenstaande) vaders een hart onder de riem te steken en perfect voor Vaderdag. Maar ook een fijn boek voor in de klas, het maakt het leven van kinderen met slechts een ouder gemakkelijk bespreekbaar. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

★★★★
Titel: Mijn papa is beestachtig lief | Leesfragment | Auteur: Dianne Hofmeyr | Illustrator: Carol Thompson | Uitgeverij C. de Vries & Brouwers | Categorie: prentenboeken | Uitvoering: hardcover | Pagina’s: 26 | ISBN13: 9789053416754 | Verkrijgbaar sinds: mei 2018 |Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 10-10-2018 | Prijs: €16,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.