Niemandsdochters

Standaard

Recensie Niemandsdochters door Astrid Langeveld:
Het boek gaat over 2 meisjes, Chantal en Ange. Ze hebben allebei andere problemen thuis met hun ouders waardoor ze niet meer thuis kunnen wonen. Beide meisjes komen terecht bij Bert en Lot, pleegouders met een eigen verleden. De meisjes hebben elk een muur, die ze hebben opgebouwd door hun verleden en elkaar vertrouwen is erg lastig, terwijl ze eigenlijk allebei in hetzelfde schuitje zitten. Lukt het ze om elkaar toch uiteindelijk te vertrouwen en te helpen?

De cover is erg mysterieus. Ik heb het mijn dochter van 13 jaar laten zien en ze heeft de achterkant gelezen. Toen zei ze: ” Ik weet nog steeds niet zo goed wat ik ervan moet vinden. Ik begrijp niet zo goed waar het verhaal heen gaat”.
Het boek is ingedeeld in 2 korte prologen, hoofdstukken en 3 korte epilogen. Alles is in korte hoofdstukken geschreven en boven elk hoofdstuk staat Chantal of Ange. Het wordt om en om afgewisseld. Zo kom je steeds een beetje meer erachter wat ze voelen en denken. Het is een heel actueel onderwerp. Tijdens het lezen voelde ik mij erg verdrietig bij het besef dat er zoveel kinderen zijn, die dit meemaken en die door zoveel emoties heen moeten geen. Het lijkt mij echt heel heftig. Ik heb dan ook wel even een traan moeten weg pinken.

Dit boek zou een mooie ondersteuning kunnen zijn voor hen die zelf iets dergelijks hebben meegemaakt of om te zien dat het ook anders kan. Misschien kun je hierdoor beter je vriend of vriendin begrijpen/helpen. Toen ik het boek uit had moest ik even muziek luisteren. Ik dacht meteen aan The Script met Arms Open. Die gaat over A Sense Of Home, die zich inzet om jeugd die qua leeftijd niet langer in de pleegzorg terecht kan, toch een goed thuis te bieden. Het boek zou ik zeker aanraden! Ik geef het 5 sterren!

★★★★★
Titel: Niemandsdochters | Leesfragment | Auteur: Annie van Gansewinkel | Uitgeverij De Eenhoorn | Categorie: Young Adult 14+ | Uitvoering: hardcover | Pagina’s: 184  | ISBN13: 9789462911222 | Verkrijgbaar sinds: 15-3-2016 |Recensent: Astrid Langeveld | Datum recensie: | Prijs: €15,95 | Bestellen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.