Nooit en te Nimmer


Recensie Nooit en te Nimmer door Anita de Groot:
Op de cover van de thriller Nooit en te nimmer zie je een vrouw met gesloten ogen en de tekst: Ze moet hem doden en is bereid daarvoor alles wat haar lief is op het spel te zetten. Wie het eerste deel heeft gelezen zal de tekst begrijpen, maar lees je dit boek los, gewoon omdat het je aanspreekt ook dan krijg je een zeer spannend boek te lezen.
Nooit en te Nimmer is het vervolg op Voor eens en altijd. Het boek is heel goed op zichzelf te lezen en waardeer je de schrijfstijl dan zou ik zeker Voor eens en Altijd ook gaan lezen. Ik heb het geluk dat ik Voor eens en altijd wel heb gelezen en dat was mijn eerste kennismaking met Andreas Pflüger.

Los van het feit dat ik veel lees en ik vooral gek ben op Scandinavische thrillers is deze schrijver voor mij ook een blijver. De overeenkomst met Scandinavische thrillers is toch wel de harde stijl en bij tijd en wijle de vele moorden maar daar houdt het dan ook wel bij op. Ik vind Andreas Pflüger een pakkende schrijfstijl hebben wat ik heel aantrekkelijk vind om te lezen en was daarom ook blij om te lezen dat er nu nog een deel komt.

In Nooit en te Nimmer keert Politieagent Jenny Aaron terug naar de elite-eenheid van de politie. De blinde Jenny heeft er 5 jaar over gedaan om haar conditie en opmerkzaamheid terug te krijgen die zij had voordat zij blind werd. Haar vader heeft haar getraind. Van Jenny zelf hoefde ze niet zo nodig terug naar de elite-eenheid van de politie, maar haar collega’s zijn heel blij dat ze wel terug is, want ondanks dat ze blind is, is ze onverslaanbaar en gaat ze recht op haar doel af.

De uitdaging die ze deze keer krijgt is om een erfenis van 2 miljard in Marrakesh op te halen, Jenny weet dat ze in de val wordt gelokt en haar beste vriend en elite-eenheid collega Pavlik gaat met haar mee. Om haar te beschermen, haar ogen te zijn en ook om hopelijk samen levend terug te keren naar Duitsland.

Nooit en te nimmer is een aanrader voor wie van snelle en meedogenloze thrillers houdt. Het verhaal is goed uitgewerkt en je zult je geen moment vervelen. Deze schrijver valt in dezelfde categorie als Jo Nesbo, Stieg Larsson en Lars Kepler.

Ik wil uitgeverij Xander Uitgevers bedanken voor het recensie-exemplaar.

★★★★★
Titel: Nooit en te nimmer | Auteur: Andreas Pflüger | Xander Uitgevers | Categorie: Crimezone, misdaad | Uitvoering: paperback | ISBN13: 9789401609296 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2018 |Recensent: Anita de Groot| Datum recensie: 8-10-2018| Prijs: €22,50 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.