Struis is Struis


Recensie Struis is Struis door Sandra Hutchison:
Struis is Struis gaat over een koppige struisvogel, die letterlijk zijn kop in het zand steekt als andere in nood verkerende dieren om hulp vragen. Dagelijks komt Struis wel een hulpbehoevend dier tegen, maar Struis heeft het veel te druk met zichzelf. Als Struis op een dag zelf in de problemen komt, omdat de arrogante struisvogel vast komt te zitten zien de dieren dat hij in nood is. Zullen de dieren Struis helpen?

Het stevige prentenboek Struis is Struis is dankzij de mooie dierenillustraties van Cora Vlug al een fantastisch mooi boek om met regelmaat doorheen te bladeren. Haar pasteltekeningen zijn een lust voor het oog. Dankzij het bijhorende verhaal is het boek een krachtig geheel geworden. Het grappige en leerzame verhaal vraagt er gewoon om opgepakt te worden en er regelmatig uit voor te lezen. Het, voor een prentenboek, vrij lange verhaal over een eigenzinnige struisvogel is volledig op rijm geschreven. Een leuk initiatief van auteur Pauline Coenen waarmee ze op gepaste wijze aan kinderen de boodschap mee wil geven dat we allemaal zoveel mogelijk anderen moeten helpen. Wees altijd behulpzaam!

Maar dat is niet de enige les die Pauline aan jonge kinderen meegeeft! Bij het voorlezen van dit boek komen diverse dieren voorbij, waarvan peuters en kleuters ongemerkt de namen op zullen pikken. Daarnaast worden ook de dagen van de week in het verhaal genoemd. Ze komen op de juiste volgorde voorbij in het verhaal en worden terloops herhaald. Leerzaam boek dus, wat een mooie bijkomstigheid is. Toch is Struis is Struis vooral een zeer vermakelijk voorleesboek voor thuis en in de klas. Een vrolijk verhaal, met een positieve afloop, waar zowel kinderen als de volwassen voorlezers veel plezier aan zullen beleven.

★★★★
Titel: Struis is Struis | Auteur: Pauline Coenen | Illustraties: Cora Vlug |  Uitgeverij: Filoubooks | Categorie: voorleesboeken | Uitvoering: hardcover | Pagina’s: 36| ISBN13: 9789082723809 | Verkrijgbaar sinds: mei 2018 |Recensent: Sandra Hutchison| Datum recensie: | Prijs: 15,95 | Bestellen

 

 

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.