Gonnie zegt… gak!


 


Recensie Gonnie zegt… gak! door Fany van Hemelen:
Wat een lief, herkenbaar en interactief geluiden boekje voor peuters en zelfs kleuters!

Gijsje Gansje wordt wakker van het geluid: “Gak Gak Gak”. Nieuwsgierig gaat het gansje op zoek naar wie dit geluid maakt. Raar, maar geen enkel vriendje heeft dit geroepen. Niet het schaap, de bijen of alle andere vriendjes. Totdat Gijsje Gonnie hoort vragen om samen te gaan zwemmen. Ineens ontdekt Gijsje dat haar vriendje Gonnie, dat net zoals zij een gansje is, Gak Gak Gak riep.

Dit hardkartonnen boekje heeft, naast de mooie prenten, zeven aparte plastic geluidsknoppen staan. Wanneer ik dus op het schaap druk dan doet dit het geluid van een schaap na. Zo kunnen peuters dus niet alleen kijken naar de prenten en luisteren naar het voorlezen. Nee hoor..: “Dit is een interactief geluidenboek waarbij ze zelf op de knopjes kunnen drukken en zo spelenderwijs leren welke geluiden dieren maken”. Wat heel fijn is en wat de kinderen erg leuk vinden is dat het laatste knopje een liedje is over Gonnie Gak en haar vriendjes. Dit is duidelijk en leuk gemaakt en ik zie de peuters en zelfs ook kleuters genieten van het ontdekken en spelen met de geluiden en met veel plezier luisteren naar het liedje van Ageeth de Haan. Het past in het thema omdat het over de vriendjes van Gijsje gaat en speciaal voor kleine kinderen leuk ontworpen is.

Gonny Zegt Gak geluidenboek is een deel van een hele reeks rond Gonnie Gak en haar vriendjes van Olivier Dunrea. Naar het schijnt is dit het bekendste gansje van Nederland. Toch weet ik uit ervaring dat Gonnie Gans niet alleen in Nederland bekend is. Er zijn allerlei boekjes van en er is zelf een app over Gonnie Gans.

★★★★★
Titel: Gonnie zegt… gak! |  Auteur: Oliver Dunrea | Uitgeverij: Gottmer | Categorie: Kids, baby-en peuterboeken | Uitvoering: stevig karton| 18 pagina’s| ISBN13: 9789025767952 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2017 |Recensent: Fany van Hemelen| Datum recensie: 9-10-2018 | Prijs: €14,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.