Kat en vis

Standaard

Recensie Kat en vis door Astrid Langeveld:
Alain Clark is geboren op 4 juni 1979 te Haarlem. Ik kende hem alleen als zanger en producer. Waarschijnlijk iedereen wel, maar nu heeft hij ook een prentenboek geschreven. Het boek bestaat uit verhalen, die hij aan zijn zoontje vertelt.

Het boek gaat over een kat en een vis, die samen in een huis wonen. Vis woont in zijn kom op het tafeltje bij het raam en Kat ligt vaak in een hoekje van de kamer te slapen. Vis is heel nieuwsgierig en stelt Kat heel veel vragen over de wereld buiten zijn kom. Ze fantaseren over vanalles en nog wat. Zoals samen beroemd worden, vliegen naar de maan, samen spelen.

Als ik de cover zie, denk ik in eerste instantie: o jee, wat gaat de Kat met de Vis doen. Maar ze kijken allebei blij, dus het zal wel een vrolijk verhaal worden. En dat blijkt inderdaad zo te zijn.

Er staan allemaal kleine (voorlees)verhaaltjes in over onderwerpen die de Kat en de Vis verzinnen. Maar die je als kind ook kunt verzinnen of hebben. Bijvoorbeeld Vis is wel eens bang, maar dat wordt zo leuk en grappig behandeld, dat het gewoon heerlijk is om te lezen. Alle verhaaltjes zijn stuk voor stuk grappig en uniek. Ik zou ook wel zo’n vader willen hebben, die zulke leuke verhalen uit zijn mouw schudt. Zelfs mijn kinderen van 10 en 13 vonden het een leuk prentenboek. Ook al zijn ze de leeftijd van het prentenboek allang gepasseerd, maar hier beleefden ze heel veel plezier aan.

De illustraties zijn van Loes Riphagen, ze passen perfect bij de verhaaltjes. Het boek is leuk voor jong en oud. Ik heb ook gegniffeld tijdens het lezen. De gekleurde illustraties passen perfect bij het verhaal. Ze voegen echt iets toe. Zo is het een mooi geheel geworden, waar heel veel kinderen plezier aan zullen beleven.

★★★★★
Titel: Kat en vis | Auteur: Alain Clark | Illustrator: Loes Riphagen | Uitgeverij Moon | Categorie: prentenboeken | Uitvoering: hardcover | 48 pagina’s| ISBN13: 9789048839865 | Verkrijgbaar sinds: 16-1-2018 | Recensent: Astrid Langeveld | Datum recensie: 9-10-2018 | Prijs: €14,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.