Ondenkbaar


Recensie Ondenkbaar door Hannie van Grol:
Spannende thriller met actuele thema’s

Ondenkbaar van Bianca Nederlof is de tweede thriller van haar hand. Het verhaal speelt in Amsterdam, hartje zomer. Bij de Amsterdam pride worden drie aanslagen gepleegd, er vallen 26 doden en tientallen gewonden. Het boek begint met een verslag hiervan en gaat verder een half jaar na de aanslag als Evelien het contact met haar tweelingbroer Eric probeert te herstellen. Eric heeft geen deel uitgemaakt van de aanslag, maar zijn vrienden wel en hij voelt weinig begrip vanuit zijn omgeving voor zijn worsteling hiermee.

De twee andere hoofdpersonen zijn Lieke en Ralf. Lieke heeft haar ouders verloren bij de aanslag. Met haar oudere broer Marcel verloopt het contact moeizaam. Ralf heeft zijn vriend Janiek verloren. Het lijkt in het begin van het boek alsof deze personen geen onderlinge band hebben en dat alleen de Amsterdam pride hun gemeenschappelijke ervaring is. Al gauw blijkt dat heel anders in elkaar te zitten.

Het boek wordt beschreven vanuit de drie hoofdpersonen in korte hoofdstukken en vanuit verschillende data. Die data komen langzamerhand steeds dichter op elkaar te liggen om op het eind van het boek samen te komen. Ook komen er een aantal dagboekfragmenten in voor uit het dagboek van Lieke waardoor je een goed inzicht krijgt in haar beweegredenen en de ontwikkeling die ze in haar jeugd heeft meegemaakt.

Ondenkbaar leest vlot, je blijft geboeid, ook omdat het verhaal snel wisselt en er diverse cliffhangers in voorkomen. Op het moment dat je denkt te weten hoe het verhaal in elkaar zit, komt er een wending waardoor je je totaal op het verkeerde been gezet voelt. De karakters hadden nog iets verder uitgediept kunnen worden. Evelien komt in eerste instantie erg makkelijk weg met haar verleden, maar uiteindelijk wordt ze voor een onmogelijke keuze gesteld.
Bianca Nederlof heeft een makkelijk leesbaar verhaal neergezet, ook zeer geschikt voor YA-lezers. Mede door de actuele thema’s zoals de aanslagen, pesten, stalking, homo-problematiek en rouwverwerking.

Ik waardeer het boek met vier sterren.

★★★★★
Titel: Ondenkbaar |  Auteur: Bianca Nederlof| Uitgeverij: LetterRijn | Categorie: Crimezone, thrillers| Uitvoering: paperback| 265 pagina’s| ISBN13: 9789491875519 | Verkrijgbaar sinds: april 2018 |Recensent: Hannie van Grol | Datum plaatsing recensie: 9-10-2018 | Prijs: €17,50 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.