Opa en Oma Oelewapper en de geheime vrienden

Standaard

Recensie Opa en Oma Oelewapper en de geheime vrienden door Astrid Langeveld:
Marianne Busser & Ron Schröder zijn allebei in 1958 geboren en zijn al ruim 30 jaar bij elkaar. In het verleden hebben ze echt van alles geschreven. Van cabaretteksten tot artikelen voor tijdschriften. Hun eerste kinderboek verscheen in 1990: Koning Bobbel. Inmiddels hebben ze de mijlpaal van 400 boeken bereikt en daarnaast hebben ze ook nog zo’n 1000 kinderliedjes geschreven. Ze zijn op 29 september 2012 allebei benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Een mooiere bekroning op hun werk konden ze zich niet wensen.

Het boek gaat over Opa en Oma Oelewapper en hun twee kleinkinderen Jetje en Joep. Opa en oma kijken naar de uitslag van de loterij in de krant. Ze kunnen hun ogen niet geloven, ze hebben €100.000,- gewonnen. Wat moet je met zoveel geld als je alles al hebt?Jetje en Joep hebben wel wat ideeën, maar toch komen ze er nog niet goed uit. Ze willen wel heel graag mensen helpen met dit geld, maar dan moeten die mensen er wel wat voor doen. Dan komen Jetje en Joep bij hun tante Toedeledokie, die hard zit te snikken: haar huisje wordt binnenkort gesloopt! En dan bedenken opa, oma, Jetje en Joep stiekem een plan waarbij al dat geld heel goed van pas komt.

Dit boek is het derde deel uit de serie, maar het is prima los te lezen. Er zit ook een beetje een boodschap in. Dat mensen niet zomaar dingen aannemen, maar er soms liever iets voor doen.

Dit boek is een kinderboekenweekspecial. Het thema vriendschap zit er uiteraard in. Tante denkt dat ze geen vrienden heeft, maar daar heeft ze toch in vergist, want ze krijgt onverwacht hulp van opa, oma, Jetje en Joep. Daarnaast worden er nog twee andere families geholpen. Dus het thema vriendschap is zeker aanwezig. Ik ben sowieso een grote fan van de boeken van Marianne Busser en Ron Schröder. Dit verhaal is erg leuk verzonnen, omdat iedereen wel eens stilstaat bij de gedachte: wat zou ik met het geld doen als ik win.

Er staan hele mooie grote en kleurrijke illustraties in, die het verhaal zeker aantrekkelijker maken. Het is ook een beetje spannend, want je weet niet hoe het afloopt met tante. Bovendien is het ook een feelgood verhaal. Het is heerlijk om voor te lezen of zelf te lezen. Het boek kan ook in de klas voorgelezen worden en daarna kan er bijvoorbeeld een opdracht aan gekoppeld worden, waarbij de kinderen moeten verzinnen wat ze zouden doen als ze €100.000,- euro zouden winnen. Dit boek is absoluut weer een mooi pareltje!

★★★★★
Titel: Opa en Oma Oelewapper en de geheime vrienden |  Auteurs: Marianne Busser & Ron Schröder | Illustrator: Ivian & Ilia | Uitgeverij Moon | Categorie: Kids, prentenboeken | Leeftijd: 3+ | Uitvoering: hardcover | 32 pagina’s| ISBN13: 9789048843831 | Verkrijgbaar sinds: 27-7-2018 |Recensent: Astrid Langeveld | Datum recensie: 9-10-2018 | Prijs: €9,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.