Waarom je (meestal) gek bent op

Standaard

Recensie Waarom je (meestal) gek bent op door Astrid Langeveld:
Waarom je (meestal) gek bent op is een grappig en leerzaam boek, waarin ongeveer 50 waaromvragen worden gesteld. De antwoorden zijn feitjes en weetjes die op een leuke en aantrekkelijke manier uitgelegd worden.
Bijvoorbeeld waarom je kleine zusje/ broertje je altijd na-aapt. Waarom je lichaam verandert in de puberteit. Waarom een huisdier soms je beste vriend is. Waarom de eerste keer zoenen best wel spannend is. Er zijn meer dan vijftig verschillende onderwerpen rond het thema: relaties tussen mensen.

De cover is erg vrolijk en kleurrijk. Er staat duidelijk weergegeven waar het boek over gaat. Op twee naast elkaar liggende pagina’s worden eerst de vraag gesteld en het antwoord gegeven, op de twee volgende bladzijden staat vaak een testje, een opdrachtje, een invulopdracht om zelf na te denken hoe jij met die speciale vraag omgaat.

Je moet niet denken dat dit een saai informatief boek is. Dat is het juist helemaal niet. Het wordt leuk verteld en omdat je er zelf iedere keer bij betrokken wordt, ben je er ook actief mee bezig.

Het boek is mooi vormgegeven. De illustraties zijn van Elly Hees. Ze voegen veel toe aan het boek, omdat ze zo decoratief en kleurrijk zijn. Ik denk dat vooral kinderen van 8-13 jaar dit het leukst zullen vinden, alhoewel ik het ook erg leuk vond om dit boek te lezen. Ik heb ook de testjes gedaan. Er waren zelfs een paar feitjes, die ik niet kende.

Het boek is onderverdeeld in 8 hoofdstukken. Je kunt het in één keer lezen of in stukken of precies het onderwerp pakken waar je meer over wilt weten. Het is een echt bladerboek. Mijn zoon was ook erg geïnteresseerd in dit boek en wil graag ook de twee andere waaromboeken van Esther Walraven lezen. Voor veel kinderen (en volwassenen) zal dit boek echt de moeite waard zijn.

★★★★★
Titel: Waarom je (meestal) gek bent op| Leesfragment | Auteur: Esther Walraven | Uitgeverij Van Goor | Categorie: Kids, 8 plus | Uitvoering: hardcover | 112 pagina’s | ISBN13: 9789000362370 | Verkrijgbaar sinds: september 2018 |Recensent: Astrid Langeveld | Datum recensie: 9-10-2018 | Prijs: €15,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.