Snip


Recensie Snip door Sandra Hutchison:
Snip ziet er misschien uit als een gewone vogel, maar eigenlijk is ze toch een beetje anders.
Snip heeft vliegangst en dat kan voor een vogel behoorlijk lastig zijn. Gelukkig heeft Snip hele lieve vogel-vrienden die hem graag willen leren vliegen. Ze houden daarmee rekening met Snip zijn angst.

Maar tijdens het verstoppertje spelen maken ze dan toch weer een beetje misbruik van Snip zijn vliegangst want ze verstoppen zich allemaal zo hoog mogelijk (daar vindt Snip ze natuurlijk nooit). Als de koude maanden naderen vliegen ze gewoon naar het zuiden en blijft Snip bibberend achter.

Als Snip bijna in zijn eigen verdriet lijkt te verdrinken ontmoet hij Muis die hij zonder erbij na te denken te hulp schiet Daarna komt hij nog een aantal dieren tegen die zijn hulp goed kunnen gebruiken. Als laatste treft hij Mol. Mol kan zijn winterslaap niet beginnen, omdat hij door de kou niet in slaap kan vallen. Snip gaat naast mol liggen en houdt Mol warm met zijn vleugel.

Wanneer Snip in de lente ontwaakt hebben de dieren een verrassingsfeestje voor hem, ze vinden Snip een held. Als dan ook zijn vogel-vrienden nog aanschuiven begint Snip vol enthousiasme te vertellen over zijn avonturen en volgt er voor Snip nog een laatste en hele grote verrassing …..

Het verhaal in dit voorlees-prentenboek leest prettig voor en bevat inhoudelijk een mooie boodschap voor jonge kinderen. Het boek laat zien dat anders zijn helemaal zo erg niet is en zelf leuk kan zijn.

De eenvoudig maar herkenbare illustraties, beelden het verhaal goed uit en zijn dan ook een fijne aanvulling op de kort maar krachtige teksten uit het boek.

Snip is een prachtig prentenboek dat diverse thema’s bespreekbaar maakt die bij peuters en kleuters leven, zoals: er bij willen horen, elkaar helpen, doorzetten, vriendschap en jezelf mogen zijn.

Snip is door de stichting CPNB uitverkozen tot kerntitel van de Kinderboekenweek 2018, die als thema ‘Vriendschap’ heeft.

Tip: lees ook het artikel over Snip in de rubriek Uitgeverij tipt!
★★★★★
Titel: Snip | Leesfragment | Auteur: Claudia Lagermann | Illustrator: Hanneke Siemensma | Uitgeverij Hoogland & van Klaveren | Categorie: Kids, prentenboeken | Uitvoering: hardcover | 40 pagina’s | ISBN13: 9789089671264 | Verkrijgbaar sinds: november 2012 | Prijs: €13,50 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.