Johannes de parkiet


Recensie Johannes de parkiet door Sandra Hutchison:
Wat bij het prentenboek Johannes de parkiet direct opvalt zijn de indrukwekkend realistische illustraties. Hoofdzakelijk van diverse vogels die stuk voor stuk creaties zijn van de bijzonder getalenteerde illustrator Medy Oberendorff. Op haar website zijn nog veel meer illustraties van haar hand te vinden en dat is dan ook echt een bezoekje waard.

Zodra je het boek openslaat kom je direct een mooie afbeelding van een vliegende Johannes tegen. Daar beschrijft de auteur op vermakelijke en zeer leerzame wijze wat Johannes nu precies voor vogel is, namelijk een grasparkiet. De schrijver gaat hier in het boek veel dieper op in, maar dat mag je zelf gaan lezen.
Het verhaal start met een ietwat dromerig voor zich uitstarende Johannes, zittend op een kunststofstokje in zijn kooitje voor het raam.

Dan maakt de lezer kennis met Gijs, dat is de man die voor Johannes zorgt. Gijs is een volière in zijn tuin aan het maken voor Johannes, maar de volière is zo groot daar passen veel meer vogels in. Dat is dan ook precies het plan van Gijs, maar of Johannes daar nu zo blij mee is….

Wat volgt is een vermakelijk voorleesverhaal over vreemde vogels, eigenaardig voer en een eigenzinnige grasparkiet…

Johannes de parkiet is alweer het tiende prentenboek van Mark Haayema. Hij schrijft vaak over thema’s waarvan hij vindt dat iedereen zich best over mag verwonderen.
In dit boek over vriendschap staan vooral openstaan voor anderen en nieuwe dingen ontdekken centraal. Het resultaat is een rijk geïllustreerd verhaal dat zowel ter ontspanning leuk is als leerzaam voor groot en klein. Een boek dat vogelliefhebbers zeker aan zal spreken. Illustrator en auteur lijken elkaar perfect aan te vullen, ik hoop dan ook stiekem dat er nog veel boeken van dit duo zullen volgen. Eigenlijk is Johannes de parkiet gewoon een aanrader voor iedereen van 2 tot 100 jaar.

★★★★★
Titel: Johannes de parkiet | kerntitel KBW 2018 | Auteur: Mark Haayema | Illustrator: Medy Oberendorff |Uitgeverij: Rubinstein | Categorie: voorleesboeken | Uitvoering: hardcover | 34 pagina’s: | ISBN13: 9789047623984 | Verkrijgbaar sinds: maart 2018 |Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 12-10-2018 | Prijs: €14,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.