Avontuurlijk tuinieren


Recensie Avontuurlijk tuinieren door Sandra Hutchison:
Breng leven in je tuin!

Toen Katja Staring en Nienke Plantinga elkaar voor het eerst – tijdens een workshop over groen – ontmoetten, ontdekten ze al snel dat ze beiden een vergelijkbare missie hebben. Nienke ontwerpt graag tuinen en Katja wil mensen inspireren om meer natuur in hun leven te brengen.
Ze besloten samen een informatief boek te schrijven, het resultaat is het boek Avontuurlijk tuinieren.

Het boek is een fijn naslagwerk, maar kan (mits je gek bent op tuinieren) ook prima in één keer van voor naar achteren gelezen worden, zonder dat het gaat vervelen. De dames hebben een toegankelijke schrijfstijl en hun enthousiasme voor de natuur en het tuinieren werkt aanstekelijk.
Ze dagen de lezer uit een beetje buiten de hokjes te gaan denken. Want waarom willen we, om maar een voorbeeld te noemen, massaal zo nodig een perfect ogend gazon en is dit wel zo goed voor de natuur? Het boek staat vol met praktische wetenswaardigheden die je als tuinbezitter direct in de praktijk uit kunt voeren. De dames Katja en Nienke hopen dat iedere lezer in elk geval iets nuttigs uit dit boek kan halen. Iets wat vast en zeker moet lukken, want het boek staat vol nuttige tips en informatie.

In het begin van het boek is de informatie nog vrij algemeen gehouden, maar hoe verder je in het boek komt, hoe meer de dames ingaan op details. Ze bespreken onder andere uitvoerig de diverse tuinelementen, waaronder de bodem, bomen, water en tuininrichting. Nog verder in het boek komen alle maanden van het jaar aan bod. Het schrijversduo laat hiermee zien dat er het hele jaar door wel iets te doen valt in je tuin.

Avontuurlijk tuinieren is een goed bruikbaar boek voor iedere tuinier. Niet alle informatie zal nieuw zijn voor je, maar soms is herhaling of bevestiging ook prettig. Ben je gek op de natuur, wil je aan de slag met een stukje grond of je meer verdiepen in alles wat groeit en bloeit, dan is dit boek zeker geen miskoop. Erg praktisch en helemaal van nu! Het boek is de eerste zet om de echt groene tuin weer terug te brengen in ons straatbeeld. Weg met beton en weer wat ruimte voor bloemen, planten, vogels en insecten!

Of zoals de dames zeggen: “Word ook een tuinavonturier!”

★★★★
Titel: Avontuurlijk tuinieren | Leesfragment | Auteurs: Nienke Plantinga, Katja Staring | Knnv Uitgeverij | Categorie: Lifestyle, Natuur, Huis & Tuin | Uitvoering: paperback| 248 pagina’s | ISBN13: 9789050116787 | Verkrijgbaar sinds: maart 2019 |Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 23-04-2019 | Prijs: €24,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.