Dagelijkse kost


Recensie Dagelijkse kost door Hannie van Grol:
Josephine van de Berg is moeder van drie zoons, daarnaast is ze intuïtief schrijfster. Ze heeft haar eigen bedrijf “De helende pen”. Dit is overigens ook de titel van haar eerste boekje dat uitgegeven is. Ze stemt zich af op anderen en schrijft op wat ze doorkrijgt en dat zijn korte verhaaltjes, gedichtjes of andere inspirerende teksten.

Dagelijkse kost is een dun boekje waarin 47 verschillende items zijn opgenomen met als hoofdthema: de Liefde. Je kunt het hele boekje in één keer lezen of er elke dag (zoals de titel eigenlijk suggereert) een tekstje uithalen, dat op je dat moment het meeste aanspreekt of waar je het meeste behoefte aan hebt. Zit je goed in je vel, dan zijn er verhaaltjes of gedichtjes die dat gevoel versterken. Maar heb je een slechte dag, dan kun je er ook wat in vinden dat troostrijk is en hoopvol, zodat je gesterkt verder kunt in je leven.

Het taalgebruik is helder en eenvoudig, het boekje is prettig leesbaar. De cover geeft je al een voorproefje van wat de inhoud met je kan doen: blij maken met kleine dingen, weer genieten, je vol liefde voelen. Het engeltje met het hartje dat op het glas gegraveerd staat, verwijst naar de doorgegeven boodschappen. Sommige teksten in het boek zijn duidelijk bedoeld voor anderen, bij sommige stukjes krijg je het gevoel dat de schrijfster zelf bemoediging en inspiratie nodig heeft om door te gaan met haar werk.

Dagelijkse kost werkt inspirerend, het is een lofzang op de liefde. De liefde voor iedereen en alles om ons heen, maar ook de liefde voor onszelf, de compassie om ons leven te helen en onze pijn te accepteren, zodat we door verdriet toe te laten, een verandering op gang kunnen brengen die bevrijdend werkt. Een mooi voorbeeld hiervan is het sprookjesachtige verhaaltje in het midden van het boekje. Dagelijkse kost is inspirerend en hoopgevend voor iedereen.

★★★★
Titel: Dagelijkse kost | Leesfragment | Auteur: Josephine van den Berg | Uitgeverij Elikser | Categorie: Romans, Spiritualiteit | Uitvoering: paperback | 89 pagina’s | ISBN13: 9789463650229 | Verkrijgbaar sinds: januari 2019 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 23-5-2019 | Prijs: €13,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.