Doe waar je blij van wordt


Recensie Doe waar je blij van wordt door Hannie van Grol:
Een pareltje voor geluk

Een prachtig uitziend handzaam boekje dat al meteen bij het oppakken een goed gevoel oproept. De hardcover in een mooie groene kleur met een klavertjevier erop en de blijheid uitstralende foto van de auteur op de achterkant geven al een indruk van de inhoud. En zo gauw je daaraan begint, word je blij verrast door de diep rakende teksten en de prachtige foto’s en illustraties die erin opgenomen zijn! Wat een geweldig boekje heeft Anne Verstegen geschreven!

Op een simpele manier legt de auteur uit, hoe je de regie over je leven in eigen hand kunt nemen door dingen te doen waar je blij van wordt. Ze verklaart waarom dit werkt, hoe je dat doet en welke stappen je daar achtereenvolgens voor gaat zetten. Geen moeilijke opdrachten maar simpele oefeningetjes die meteen al het gevoel geven dat je op deze manier resultaat kunt boeken en wat je dat op gaat leveren om blijer te kunnen leven.

De basis om dit te kunnen bereiken is houden van jezelf. Zoals Anne het zelf verwoordt:
“Liefde is het sleutelwoord in deze wereld en Zelfliefde is daarvan absoluut de sleutel!”
En hierover gaat het in dit boekje op een prettige manier. Niet door op te roepen tot egoïsme maar door je te laten ervaren dat de dingen in het leven dan veel soepeler verlopen. En wie wil dat nou niet?

Dit boekje is gebaseerd op eigen ervaringen van de schrijfster, die op haar beurt weer geïnspireerd werd door Wayne Dyer en Esther Hicks. Het voorwoord is van Willeke Alberti, die daarin vertelt dat zij alleen nog doet waar ze heel blij van wordt. En ook dat je door het lezen van dit boekje je er weer bewust van wordt dat het leven vooral leuk is en dat je daar zelf voor kunt zorgen. (Ook als je in een moeilijke situatie zit.)

Het boekje leest vlot, je kunt het achter elkaar uitlezen, maar je kunt ook telkens kleine gedeeltes lezen en die tot je door laten dringen en vooral toepassen. Er staan veel korte hoofdstukjes in die zo inspirerend geschreven zijn dat je er helemaal in meegenomen wordt. En mocht je in het begin nog sceptisch zijn of dat allemaal wel voor je weggelegd is, langzamerhand raak je ervan overtuigd dat dit voor iedereen haalbaar is.

Wat een cadeautje is dit boek voor iedereen die het aanschaft, maar het is ook geweldig om cadeau te geven. Kortom, wat een cadeau heeft Anne Verstegen aan de wereld gegeven! Om blij van te worden!!!

★★★★★
Titel: Doe waar je blij van wordt | Auteur: Anne Verstegen | Uitgeverij Verstegen | Categorie: Lifestyle, persoonlijke ontwikkeling | Uitvoering: hardcover | 136 pagina’s | ISBN13: 9789082996708 | Verkrijgbaar sinds: juni 2019 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 13-08-2019 | Prijs: €15,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.