De escaperoom


Recensie De escaperoom door Soraya Latten:
Vincent, Sam, Jules en Sylvia behoren tot de top van Wall Street, maar als hun banen op de tocht blijken te staan, moeten ze via een escaperoom vechten voor een plekje in het bedrijf. Maar de opdrachten worden steeds grimmiger en de oplossing komt niet dichterbij. Gaat dit wel echt om hun baan of heeft de dood van hun collega er iets mee te maken?

De escaperoom is een huiveringwekkend verhaal waarin je wordt meegezogen in de financiële wereld van Wall Street en wat de toppers doen om steeds meer geld te bemachtigen, of dit nou gaat over de rug van iemand anders of niet. Het boek wordt vanuit twee perspectieven verteld, namelijk vanuit de escaperoom en vanuit dat van Sara Hall, een collega van de vier escaperoomspelers. Dit geeft het verhaal een extra dimensie, omdat je niet alleen ziet wat er in de escaperoomlift gebeurt, maar ook waarom ze hier uiteindelijk in zijn beland. Door de hoofdstukken van Sara Hall leer je ook steeds meer over het leven als financiële carrièrejager en de druk en opofferingen om aan de top te blijven. Dit alles maakt het boek levendig en eng reëel voor de lezer.

De lieve uit Chicago komende Sara is ook een personage waarin veel mensen zichzelf kunnen herkennen en dit maakt het verhaal zowel levendig als beangstigend.
Doordat de locaties waar het boek zich afspeelt op een fijne manier worden omschreven, krijg je het gevoel dat je als lezer zelf in het kantoor van Stanhope and Sons of de lift van de escaperoom zit.
Mede dankzij de afwisseling van heden en verleden wordt de spanningsboog wisselend gehouden en maakt het dat je in opperste concentratie blijft lezen om erachter te komen wat de werkelijke reden is dat de vier carrièretijgers vastzitten in de lift.

Megan Goldin werkte voorheen als buitenlandcorrespondent voor ABC en Reuters en als oorlogsverslaggever. Toen ze weer terugkeerde naar haar geboortestad Melbourne begon ze met het schrijven van thrillers. De escaperoom is haar eerste in het Nederlands vertaalde boek.

★★★★
Titel: De escaperoom | Leesfragment | Auteur: Megan Goldin | Uitgeverij: Ambo|Anthos | Categorie: Thrillers | Verkrijgbaar als paperback en E-book | 368 pagina’s | ISBN13: 9789026346972 | Verkrijgbaar sinds: 13-08-2019 | Recensent: Soraya Latten | Datum recensie: 23-08-2019 | Prijs: €21,99 (E-book €12,99) | Bestellen

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.