Zo werkt het! Machines & voertuigen


Recensie Zo werkt het! Machines & voertuigen door Pierre Peeters:
Zo werkt het! Machines & voertuigen is een interessant, boeiend en leerrijk boek waarin de lezer wordt meegenomen op een reis door de fascinerende wereld van (mega)machines en blitse verplaatsingsmiddelen.

Het boek is in vier thema’s ingedeeld: gigantische machines, treinen en auto’s, vliegtuigen & co en tot slot boten en schepen. Als extra volgen een aantal pagina’s over vreemde uitvindingen te land, ter zee en in de lucht. Het boek sluit af met een interessante verklarende woordenlijst en een indexregister.

Elk thema begint met een kort overzicht met algemeenheden, wist-je-datjes en leuke foto’s. Vervolgens wordt kort de geschiedenis belicht door middel van een tijdlijn. Daarna worden enkele interessante, niet steeds voor de hand liggende, machines, voertuigen en schepen uitgediept.

Aan de hand van foto’s, (technische) tekeningen en doorsnedes wordt de werking uiteengezet. Het boek is in het geheel niet belerend, maar op een bevattelijke, klare, boeiende en duidelijke manier wordt de werking uitgelegd.
Weet je hoe achtbanen in elkaar zitten?
Weet je hoe een kraan wordt gemonteerd?
Wist je dat er naast onderzeeboten ook diepzeeboten bestaan?
Wist je dat de Chinezen in 400 v.C. de eerste helikopter maakten … weliswaar een speelgoedje uit bamboe?
En nog zoveel meer wordt helder uiteengezet over de wonderbaarlijke techniek van allerhande voortbewegingstoestellen.

Dit boek is erg leuk voor iedereen van 9 tot 14 jaar, die interesse heeft in voertuigen en machines en daarover een basiskennis wil verwerven. Het is zeker een nuttig boek voor spreekbeurten op school. Iedereen kan na het lezen van dit boek zijn vriendjes de loef afsteken en zijn basiskennis techniek etaleren.

Het boek is mooi vormgegeven met een harde blinkende kaft. De teksten en afbeeldingen werden op gekleurd papier gedrukt, wat erg modern en cool oogt.

Voor het totaalconcept, de mooie vormgeving, de korte heldere teksten en voor zijn eenvoud geef ik graag 4,5 (vierenhalve) sterren aan dit boek.

★★★★
Titel: Zo werkt het! Machines & voertuigen | Auteur: John Farndon | Uitgeverij: Deltas | Categorie: Jeugdboeken | Uitvoering: hardcover | 120 pagina’s | ISBN13: 9789044746945 | Verkrijgbaar sinds: maart 2017 | Recensent: Pierre Peeters | Datum recensie: | Prijs: €22,94 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.