1001 voertuigen


Recensie 1001 voertuigen door Pierre Peeters:
Dit leuke kijkboek met op elke pagina een veertigtal afbeeldingen van voertuigen, geeft een idee van alle mogelijke voertuigen, gaande van fietsen over auto’s naar boten en raketten, die er op onze planeet bestaan.

Het boek is in 26 thema’s ingedeeld.
Op elke pagina staan verschillende voertuigen afgebeeld. Ze zijn niet op schaal getekend, maar geven wel een heel fijn beeld van hoe ze er uitzien, maar ook hoe sommige voertuigen er uitzagen. Het boek geeft immers een weergave van voertuigen door de eeuwen heen.
Onder elke afbeelding staat de naam van het voertuig vermeld.

Wist je dat er een hydrocopter bestaat? Wat zegt jou P26 Peashooter? Ken je een crawlertransporter of een panamaxschip?
Een puntje van kritiek is de Engelse benaming onder sommige afbeeldingen. Ik denk dat deze begrippen voor de doelgroep best moeilijk uit te spreken zijn en dat er best in een passende vertaling kan worden voorzien.

Dit boek kan een inspiratiebron kan zijn voor alle kinderen die interesse hebben in alles wat rijdt, in alles wat vliegt en in alles wat vaart. Oudere kinderen kunnen dit boek eventueel als naslagwerk gebruiken. Voor volwassenen is het boek een bron van nostalgie.

Als je meer wilt weten over een bepaalde afbeelding, ben je genoodzaakt enig opzoekwerk te verrichten. Hier is uiteraard niets mis mee en het kan een uitdaging zijn om meer kennis op te doen en om bijkomend opzoekwerk te doen in bv. de lokale bibliotheek.

Het boek is bestemd voor jongeren van 4 tot 8 jaar.

Voor het leuke concept, het kijkplezier, de vele mooie kleurrijke afbeeldingen en de stevige uitvoering van het boek, geef ik graag 3,5 sterren.

★★★
Titel: 1001 voertuigen | Auteurs: Rachel Wilkie, Hannah Wood | Illustrator: Gabriele Antonini | Uitgeverij: Deltas | Categorie: | Uitvoering: hardcover | 28 pagina’s | ISBN13: 9789044740974 | Verkrijgbaar sinds: 2014 | Recensent: Pierre Peeters | Datum recensie: 10-10-2019 | Prijs: €18,95  | Bestellen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.