Wraakengel


Recensie Wraakengel door Antoinette van Steeg:
Esther heeft niet bepaald een saai leven. Zo heeft ze zelf een groot geheim, een afwezige man en een dochter die nogal eens in de problemen raakt. Al snel is duidelijk dat er meer aan de hand is in het leven van Esther dan op het eerste oog lijkt.

Want Esther raakt zelf ook vaak in de problemen, doordat ze bij elke vorm waarbij ze enige agressie ervaart, ze bovenmenselijk sterk raakt. Esther weet niet beter dan dat dit bij haar leven hoort, al ziet ze wel dat haar dochter sterk is wanneer ze boos is.

Naast haar leven met haar man en dochter leeft ze ook nog een duister leven waar weinig mensen weet van hebben. Ze lost zaakjes op als ze een mail krijgt van mensen. Daarbij komen haar sterke krachten haar goed van pas. Maar dan raakt ze in de problemen. Ze ontdekt dat ze niet de enige is met deze krachten en ze moet zelfs gaan vrezen voor haar leven, wanneer ze andere vrouwen ontmoet met dezelfde gaven.

Na een kat-en-muisspel, waarbij ze ook nog eens ontdekt dat haar man overspelig is, raakt Esther verstrikt in een web van problemen. Kan ze haar dochter beschermen tegen deze kracht en problemen?

Wraakengel is niet zomaar een roman. Het zijn twee ogenschijnlijk onverenigbare werelden die met elkaar vervlochten blijken te zijn, waarbij ook nog eens veel gebeurt. Daarnaast spelen super krachten, fantasie en werkelijkheid een spelletje met de lezer. Nadat ik het boek uit had, moest ik aan een super-woman denken. Esther is een bijzondere vrouw die als Wraakengel fungeert in het verhaal. Dit verklaart direct de titel.

Ik weet zelf niet zo goed wat ik van het verhaal moet vinden. Het is een verhaal dat zeker niet slecht is, maar mij wel wisselende emoties opleverde. Het is met momenten erg over de top, waarna het daarna weer heerlijk voortkabbelt. De spanning en opbouw van het verhaal is vlot, waardoor het geheel gewoon heerlijk wegleest.

Wraakengel is dus een boek dat ik lastig vind te beoordelen. Ikzelf ben geen groot fan van over de top boeken waarin geloofwaardigheid met momenten ver te zoeken is. Maar dat Joost Vandecasteele een auteur is die weet hoe hij de lezer kan vermaken, is ook een feit.

Door mijn twijfel en wisselende gevoelens na het lezen van Wraakengel, beoordeel ik het boek met 3,5 sterren.

★★★
Titel: Wraakengel| Luisterfragment | Auteur: Joost Vandecasteele | Lebowski Publishers | Categorie: Romans | Uitvoering: paperback | 256 pagina’s | ISBN13: 9789048846399 | Verkrijgbaar sinds: augustus 2019 | Recensent: Antoinette van Steeg | Datum recensie: 16-10-2019 | Prijs: €21.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.