Alice en het bacteriemysterie


Recensie Alice en het bacteriemysterie door Sonja Hubregtse:
Alice is een meisje dat in Knopperloo woont. Haar ouders zijn ontzettend bang voor bacteriën en andere viezigheid. Ze zijn daarom extreem netjes. Wanneer Alice verkouden wordt, wordt ze opgesloten in haar kamer. Ze ontsnapt maar wordt niet veel later opgepakt door de Beste Minister voor Alles Perfect en Netjes. Ze vertelt niet haar eigen naam, maar heet vanaf nu Raaf Made.

Raaf wordt naar Triton Mel gebracht. Een school waar vieze kinderen met bacteriën worden aangepakt. Dan blijkt dat Raaf (Alice) Pirus heeft. Pirus is een soort virus waar je een beter en gelukkiger mens van wordt. Haar symptomen zijn niezen, niet kunnen stoppen met giechelen en elk dier in haar omgeving blijft aan haar plakken als een dierenmagneet. Dit zorgt voor hilarische situaties. Ook is het Pirus erg besmettelijk. Hoe loopt het af met Alice? En wat gebeurt er met de vreselijke leraren op Triton Mel? Zal het Pirus nog meer ‘slachtoffers’ maken? Een avontuur met geheime doorgangen, bevroren sinaasappelsap, lachbuien (bij Alice en jezelf) en veel dieren.

Een boek vol avonturen waarin je met Alice (Raaf) meeleeft. In het boek is er een goede afwisseling tussen humor en veel fantasie waardoor je blijft lezen. Jammer dat het spannende gedeelte pas halverwege het boek komt, maar het verhaal is boeiend genoeg om je aandacht vast te kunnen houden. Zelf vond ik sommige details wat weg hebben van Harry Potter, maar dan voor jongere kinderen. Zowel de bacterie-illustraties op de kaft als bij de hoofdstukken zijn erg grappig verzonnen.

Pak je zakdoek er maar bij, die heb je zeker nodig bij je lachbuien (en niesbuien).

★★★★
Titel: Alice en het bacteriemysterie | Leesfragment | Auteur: Gwen Lowe | Uitgeverij Condor | Categorie: Zelfleesboeken, fictie | Leeftijd: 9-12 jaar | Uitvoering: hardcover | 256 pagina’s| ISBN: 9789492899576 | Verkrijgbaar sinds: september 2019 | Recensent: Sonja Hubregtse | Datum recensie: 22-10-2019 | Prijs: €14,99 (E-book €7,99) | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.