De liefdes van Casanova


Recensie De liefdes van Casanova door Antoinette van Steeg:
Venetië in de achttiende eeuw. Er heerst armoede en de stad lijkt zijn mooie gezicht steeds verder te verliezen. Maar achter de schermen gebeuren veel zaken waarbij geweld, chantage, armoede en macht de hoofdtoon voeren.

Wanneer Giacomo Casanova naar Venetië terugkeert, wordt hij al snel gevraagd voor een bijzondere klus. Hij besluit dat hij deze vraag niet aan zich voorbij kan laten schieten en neemt de klus aan. Want hoe makkelijk is het om een jonge dame te verleiden om daarna de man te mogen worden van de gravin Margarethe Von Steinberg?

Giacomo gaat gelijk aan de slag en al snel ontmoet hij de jonge dame Francesca. De twee spreken na de eerste ontmoeting weer af en de liefde blijkt niet alleen maar voor deze klus te zijn. Ondertussen houdt de gravin het doen en laten van Giacomo in de gaten. Wat ze hoort, bevalt haar natuurlijk niet.

Langzaamaan komen Giacomo en Francesca in de problemen, want wat blijkt: het was een val die de gravin had uitgezet. Zullen de twee onder de klauwen van de gravin kunnen wegblijven? Zullen ze het overleven?

In De liefdes van Casanova maken we naast de personages ook kennis met Venetië. Matteo Strukel weet de stad tot leven te laten komen, waardoor het verhaal tot leven komt. Het verhaal is opgedeeld in vier delen en speelt zich af tussen juni 1755 en november 1756. Het verhaal kent een fijn tempo en de gebeurtenissen wisselen elkaar snel af.

De subtitel luidt Venetië, 1755. Giacomo Casanova keert terug in de stad die gebukt gaat onder armoede en geweld. Dit geeft het verhaal in één zin goed weer. De liefdes van Casanova is geen standaardroman door het geweld dat voorkomt in het boek. Ik vind het verhaal meer een historische avonturenroman, waarbij je niemand kunt vertrouwen.

Matteo Strukel heeft eerder De Medici-trilogie geschreven. Deze boeken ken ik alleen van de titels. De schrijfstijl in dit boek over Casanova vond ik prettig en het verhaal goed opgebouwd, mede doordat het is opgedeeld in delen. Hierdoor blijft de spanning voldoende aanwezig en bleef ik nieuwsgierig naar het verloop van het verhaal.

Al met al is De liefdes van Casanova een heerlijk boek om te lezen. Ik geef het 4 sterren.

★★★★
Titel: De liefdes van Casanova | Leesfragment | Auteur: Matteo Strukel | Uitgeverij Boekerij | Categorie: Historische romans | Verkrijgbaar als paperback en E-book | 304 pagina’s | ISBN13: 9789022586112 | Verkrijgbaar sinds: 11-09-2019 | Recensent: Antoinette van Steeg | Datum recensie: 22-10-2019 | Prijs: €19.99 (e-book € 12.99) | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.