De mooiste netwerkwandelingen van de Utrechtse Veenweiden


Recensie De mooiste netwerkwandelingen van de Utrechtse Veenweiden door Dayenne Wamsteeker:
De Utrechtse Veenweiden is een prachtig groen gebied in de Provincie Utrecht. Het is een typisch Hollands landschap met polders, vaarten, sloten en droogmakerijen. Het is grotendeels agrarisch landschap met graslanden en koeien in de wei en daarmee oer-Hollands. De routes uit de wandelgids De mooiste netwerkwandelingen lopen dwars door dit gebied, zo is er een tocht bij de Vinkeveense plassen, maar ook langs de Lek.

In het boekje De mooiste netwerkwandelingen staan 15 wandelingen met een afstand van 8 tot 16 kilometer. Meer dan 50% van de paden die je tijdens de wandelingen kunt belopen, zijn onverhard. Dit betekent prachtige tochten over boerenland, grasdijken en -kades, wat mooie landelijke plaatjes oplevert.

Elke wandeling in het boekje start met een introductie die een korte omschrijving geeft van het gebied waar de wandeling doorheen loopt en een impressie geeft van de route. Op de volgende pagina volgt een kaartje met daarop de wandeling ingetekend. Daarna geeft het boekje een overzicht met belangrijke informatie, zoals het start- en eindpunt van de route, de lengte en of je wel of geen horeca tegenkomt tijdens de wandeling. Dit is handig, want zo weet je of je veel of weinig proviand moet inpakken.

Naast deze praktische gegevens staat er in het boekje ook veel achtergrondinformatie over de bezienswaardigheden en natuur die je tegenkomt tijdens je wandeling. Dit kan om informatie gaan over een fort, maar ook over flora & fauna die je tijdens het wandelen kunt tegenkomen. Dankzij deze informatie gaat de omgeving om je heen nog meer leven.

Deze wandelgids maakt gebruik van de knooppunten van het Wandelnetwerk Groene Hart Utrecht. Dit zijn duidelijk gemarkeerde wandelroutes, waarbij gekleurde pijlen de weg wijzen van knooppunt naar knooppunt. In het boekje worden daarom geen uitgebreide routebeschrijvingen gegeven, maar enkel de nummers van de knooppunten die je moet volgen. De bewegwijzering van de knooppunten is duidelijk aangegeven naast de paden en spreekt voor zich, waardoor beschrijvingen niet nodig zijn. Dit zorgt ervoor dat het boekje compact is gebleven, waardoor dit makkelijk mee te nemen is tijdens de wandeltocht.

Naast alle wandelinformatie heeft het boekje een overzichtelijke en strakke lay-out. De gids bevat prachtige landschapsfoto’s die een mooie impressie geven van de wandelingen. Daarnaast is het boekje ook voorzien van historische illustraties, waardoor je ook nog een beetje geschiedenisles krijgt tijdens het lopen.

De mooiste netwerkwandelingen van de Utrechtse Veenweiden is een prachtig compacte wandelgids, met veel praktische informatie waardoor je dit mooie oer-Hollandse gebied goed leert kennen en kunt bewonderen!

★★★★
Titel: De mooiste netwerkwandelingen – Utrechtse Veenweiden | Auteur: Vladimir Mars, Noes Lautier en Menno Zeeman | Uitgeverij Elmar | Categorie: Lifestyle, reizen | Verkrijgbaar als paperback | 134 pagina’s | ISBN13: 9789038926902 | Verkrijgbaar sinds: juni 2019 | Recensent: Dayenne Wamsteeker | Prijs: €14,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.