Doelgericht


Recensie Doelgericht  door Antoinette van Steeg:
Eindelijk was het zover! In augustus 2019 verscheen het laatste deel in de Resistance-trilogie: Doelgericht. Hoe zal het Sara vergaan in dit afsluitende deel? Zal de lezer nu eindelijk achter de waarheid komen van de vreemde gebeurtenissen die Sara overkomen?

Nadat ik deel een en twee met veel plezier gelezen had, waarbij ik de verhaallijn nog veel open eindjes vond houden, hoopte ik op een geweldige afsluiter. Nou, en of dat is gelukt! Ik vind Doelgericht een waardige afsluiter van deze bijzonder sterke trilogie.

Sara heeft al veel mee moeten maken in haar leven en hoopt dat er nu eindelijk een eind aan komt. Maar niks is minder waar. Ze wordt wederom geteisterd door moorden in haar omgeving en ontdekt dat steeds minder mensen te vertrouwen zijn. Nadat ze een baan heeft aangeboden gekregen bij het Defensiehoofdkwartier, merkt ze al snel dat hier ook mensen werken die ze niet vertrouwen kan.

Ze ontdekt dat er verschillende partijen actief zijn, maar ze weet niet wie lid is van welke partij. Toch lukt het haar stapje voor stapje dichter bij de waarheid te komen. Want welke rol speelde haar vader vroeger in dit geheel? Waarom geloofde hij dat Sara zal begrijpen wat de daders zoeken?
Zelfs haar zus keert zich tegen haar en ze heeft nog maar een handvol vrienden die ze echt kan vertrouwen. Na een spannend kat-en-muisspel lukt het Sara om achter de waarheid te komen. Wat zal ze hier allemaal voor moeten opgeven?

Naast alle gebeurtenissen, die elkaar snel opvolgen, zijn er ook krantenartikelen te lezen die voor een belangrijke uiteenzetting van het verhaal zorgen. Ik had eerst niet echt veel feeling met deze artikelen, maar wat zijn ze belangrijk voor de verhaallijn.

Louise Boije af Gennäs heeft met de Resistance-trilogie laten zien dat ze een verhaal goed kan opbouwen tot een sterke climax. Toen ik begon te lezen in Doelgericht, had ik wel even het gevoel dat ze hetzelfde trucje wilde vertonen als in de twee voorgaande delen. Het begin kent wel weer veel toevalligheden, maar dat was ik al snel weer vergeten na een tiental bladzijden. Ik moest weten hoe het verhaal nu echt in elkaar stak. Waarom al deze gebeurtenissen Sara overkomen? Maar uiteindelijk kreeg ik als lezer mijn beloning met een sterke afsluiter.

Ik hoop dat de auteur na deze trilogie nog niet gaat stoppen met schrijven. Ik ben stiekem wel fan geworden van haar schrijfstijl en opbouw van een goed verhaal.

Ondanks dat de boeken vrij veel bladzijden kennen, heb ik nergens het gevoel van verveling gehad. Er zijn veel personages in de trilogie die allemaal een belangrijke rol spelen in het geheel. Nergens heb ik het idee gehad dat het langdradig of saai was. De Resistance-trilogie is voor mij een prachtige trilogie geworden, waarbij dit laatste deel Doelgericht goed is uitgedacht.

★★★★
Titel: Doelgericht | Serie: Resistance 3 | Leesfragment | Auteur: Louise Boije af Gennäs | Karakter Uitgevers | Categorie: Thrillers | Verkrijgbaar als paperback en E-book | 432 pagina’s | ISBN13: 9789045212906 | Verkrijgbaar sinds: augustus 2019 | Recensent: Antoinette van Steeg | Datum recensie: 25-10-2019 | Prijs: €21,50 (E-book €9,99) | Bestellen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.