Ooit zul je het begrijpen


Recensie Ooit zul je het begrijpen door Lore van Dun:
Een nieuw boek van Virginie Grimaldi, hier keek ik enorm hard naar uit! Haar debuut Weet je nog was een prachtig verhaal over liefde, familie, maar ook over loslaten. Ik ben heel benieuwd naar Ooit zul je het begrijpen.

In Ooit zul je het begrijpen maken we kennis met Julia. Ze heeft net haar vader verloren, haar oma heeft alzheimer en haar vriend heeft haar verlaten. Ze besluit haar leven helemaal om te draaien en neemt een baan aan als psycholoog. Ze wordt psycholoog in een verzorgingshuis in Biarritz, dicht bij haar familie. Ze hoopt hier haar geluk terug te vinden. Julia heeft een fobie voor de dood, de keuze voor een verzorgingshuis is dan ook heel vreemd. Ze beseft al snel dat de bewoners een gelukkig en goed gevuld leven hebben gehad. Ze leert van de oudere mensen en weet ook haar verdriet een plaats te geven. Tot ze kennismaakt met de kleinzoon van een van de bewoners. Deze ontmoeting zet al haar toekomstplannen op zijn kop.
We leren Julia heel goed kennen in dit verhaal. We lezen wat ze meemaakt, denkt en voelt. Je sluit haar meteen in je hart. Ze heeft het regelmatig over haar moeilijke momenten en is hier heel open over. Ze heeft heel wat moeilijke momenten achter de rug afgelopen jaar en probeert terug op te krabbelen en zichzelf terug te vinden.

Ondanks haar zoektocht naar zichzelf is het niet alleen maar zwaar beladen. Julia heeft een leuke dosis humor bij zich. Natuurlijk hebben ook de oudjes in het verzorgingshuis heel wat humor. Dit geeft het verhaal gelukkig de nodige dosis luchtigheid mee. Ik moest meermaals mijn lach inhouden.
Alle ouderen hebben ook hun eigen levensverhaal. Dit zorgt voor een hele variatie in nevenpersonages. Ze hebben allemaal hun eigen verleden en gaan hier op een andere manier mee om. De verschillende manieren van ‘oud worden’ krijgen in dit verhaal een plaats.

Virginie Grimaldi heeft een hele aangename schrijfstijl. Ze weet je helemaal mee te nemen in het leven van Julia. Alle emoties komen aan bod en ze weet ze zo goed over te brengen. Ik heb gelachen, maar de tranen hebben ook in mijn ogen gestaan. Omdat er hele korte hoofdstukken aanwezig zijn, lees je het verhaal in no-time uit. Iedere keer denk je ‘nog een hoofdstukje’ want het zijn er toch maar hele korte.

Natuurlijk zit er net zoals in haar vorige boek een hele grote plottwist in het verhaal. Ik had hem helemaal niet zien aankomen en dat zorgt voor een verrassingseffect. Het geeft het verhaal eens zoveel emotie mee.

Ooit zul je het begrijpen is een verhaal over rouw, jezelf vinden, maar heeft ook de nodige humor. Natuurlijk is ook de romantiek aanwezig, het is niet voor niets een feelgood. Ik hoop alvast terecht te komen in zo’n geweldig verzorgingshuis als ik ooit zo oud ben.

★★★★
Titel: Ooit zul je het begrijpen | Auteur: Virginie Grimaldi | Uitgeverij: Xander Uitgevers  | Categorie: Feelgoodromans | Verkrijgbaar als paperback  | 352 pagina’s | ISBN13: 9789401610803 | Verkrijgbaar sinds: augustus 2019 | Recensent: Lore van Dun | Datum recensie: 27-10-2019 | Prijs: €20,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.