Heksenjongen


Recensie Heksenjongen door Chantal Hutchison:
De verkeerde jongen zal je leven redden. En jij het zijne.

Heksenjongen is een prachtig mysterieus verhaal, boordevol verassende wendingen en krachtige magie. De schrijfster Kelly Barnhill werd al eerder voor haar boek Het meisje dat de maan dronk bekroond met de prijs voor het beste kinderboek, de Newbery Medal.

Wanneer de tweelingbroers Finn en Sam stiekem op een vlot gaan varen over de grote rivier, gaat het mis. De mensen uit het dorp kijken allemaal mee naar het tafereel, als de vader van de broers een poging doet om hen te redden. Hij kon er alleen maar één redden. Volgens de dorpelingen was hij alleen De verkeerde jongen en had zijn broer eigenlijk gered moeten worden. Sinds Finn zijn tweelingbroer Sam verloren heeft door verdrinking is hij niet meer zichzelf. Hij praat bijna niet meer en kan niet meer lezen. Later ontmoet hij Anna, de dochter van een bandiet, die hem zal moeten helpen tijdens zijn poging om de krachtige magie ‘goed’ te houden, zodat die niet in verkeerde handen valt.

De ondertitel: De verkeerde jongen zal je leven redden. En jij het zijne. wekt gelijk de interesse op om het boek te lezen. Direct vanaf de eerste zin word je in het verhaal getrokken, wanneer het plan van de tweelingbroers Finn en Sam vreselijk misgaat. De schrijfster zorgt ervoor dat het niet te heftig wordt voor de jongere lezers, maar dat je toch mee gaat voelen met de verschillende personages.

Heksenjongen is niet alleen een magisch verhaal, maar gaat ook over de vriendschappen die gedurende het verhaal sterker worden. Heksenjongen is een prachtig en origineel verhaal waarin veel gebeurt.

Heksenjongen is niet alleen een goed verhaal om te lezen als je jong bent, maar ook een aanrader voor de wat oudere lezers. Ik geef het boek dan ook 4,5 sterren.

★★★★
Titel: Heksenjongen | Leesfragment | Auteur: Kelly Barnhill | Uitgeverij Leopold | Categorie: Jeugd| Verkrijgbaar als hardcover en E-book | 384 pagina’s | ISBN13: 9789025877019| Verkrijgbaar sinds: juli 2019 | Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 28-10-2019 | Prijs: €18,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.