Ik reis de wereld rond


Recensie Ik reis de wereld rond door Dayenne Wamsteeker:
Je kunt op heel veel manieren reizen: met het vliegtuig, met de trein, op de fiets of in de auto. Dit zijn de meest bekende vervoermiddelen, maar er zijn nog zoveel meer manieren om de wereld rond te reizen. In het prentenboek Ik reis de wereld rond maak je kennis met wel 80 manieren waarop je de wereld rond kunt reizen, zoals een ritje op de kameel, op de quad, op de waterfiets en zelfs reizen met een helikopter.

De vrolijke tekeningen in het prentenboek zijn gemaakt door de Engelse illustrator Katy Halford. Zij maakt haar tekeningen digitaal, maar scant af en toe handgetekende patronen en structuren om deze in haar illustraties te verwerken. De prenten in Ik reis de wereld rond zijn zeer kleurrijk en er valt veel op te ontdekken! Zeer leuk om met kinderen te bekijken en te zien dat je op zoveel manieren kunt reizen!

De prenten laten elke keer een andere omgeving zien, zo zie je in de ene illustratie het waterrijke Venetië, met alle vervoermiddelen die je daar veel ziet en een paar tekeningen verder een woestijnlandschap met kamelen. De illustraties zijn heel verschillend en in elke prent staan vervoermiddelen die daarbij passen. Ook bijzondere vervoermiddelen, zoals een ambulance of een brandweerauto komen aan bod.

In de illustraties staan korte rijmpjes over de vervoermiddelen die in de tekening staan, zoals de ski’s of een reddingsboot. De teksten zijn van auteur Annemarie van Dragt. De meeste rijmpjes zijn vier regels lang en vertellen het een en ander over het betreffende vervoermiddel. Het rijm is niet overal even gelukkig, maar de teksten zijn wel erg leuk om te lezen en bevatten veel informatie, waardoor kinderen gelijk een hoop leren. Onderaan de tekst staan de gemiddelde snelheid van het vervoermiddel en de recordsnelheid weergegeven. Dit zijn leuke weetjes die de schrijver heeft toegevoegd.

Zoals dit boek laat zien, kun je op veel manieren rond de wereld reizen!

Kerntitel van de Kinderboekenweek 2019 voor groep 3 en 4

★★★★
Titel: Ik reis de wereld rond | Auteur: Annemarie Dragt | Uitgeverij Kluitman | Categorie: Jeugdboeken | Leeftijd: 4+ | Uitvoering: hardcover | 48 pagina’s | ISBN13: 9789020682694 | Verkrijgbaar sinds: mei 2019 | Recensent: Dayenne Wamsteeker | Datum recensie: | Prijs: €12,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.