Roomservice


Recensie Roomservice door Sheila Vermeulen:
In het boek van Maren Stoffels is Roomservice een service die je liever niet ontvangt.

Linne gaat met haar nieuwe vrienden naar het luxueuze vijfsterrenhotel, Riverside. Ze gaan daar de verjaardag van Kate vieren. De vader van Kate heeft twee kamers voor hen gereserveerd. Een voor Linne en Kate en een voor Lucas en Fender.

Linne heeft er een dubbel gevoel bij. Aan de ene kant wil ze Kate niet in de steek laten en wil ze graag een keer logeren in zo’n mooi hotel. Maar aan de andere kant wil ze eigenlijk geen heel weekend met Fender doorbrengen. Hij heeft duidelijk een hekel aan haar.

“Ik leek wel gek door zo dicht achter haar te rijden. Wat als ze me had gezien? En wat deed hij daar ineens? Ik vraag me af of hij de brief al heeft gelezen. Gisteren heb ik hem op de post gedaan, precies op tijd voor het weekend. Zou hij hebben gehuild bij het lezen, net als ik?” -Maren Stoffels

Toen Linne besloot om toch te gaan, wist ze niet dat haar vrienden een groot geheim met zich meedragen. Een geheim dat hun hele weekend op zijn kop zal zetten.

Maren Stoffels heeft met Roomservice een spannende young adult thriller geschreven.

Het verhaal laat je raden naar het geheim van de vrienden. Je wilt graag weten wat er is gebeurd. Soms wekt het boek de illusie, dat de oplossing voor de hand liggend is, dat je nu wel snapt wat er is gebeurd. Maar dan blijkt dat toch niet het geval te zijn en word je uiteindelijk alsnog verrast.

Roomservice volgt een prettig tempo. De informatie wordt goed verdeeld over het verhaal en geeft de lezer hiermee voldoende ruimte om zelf mee te denken. Je krijgt de gelegenheid om te speculeren, om vervolgens weer in de volgende aanwijzing te belanden.

In de eerste plaats wil je natuurlijk vooral een goed verhaal lezen. Maar ik vind het altijd zo fijn als er dan ook nog eens aandacht is besteed aan de vormgeving van een boek. Ik las een papieren exemplaar van Roomservice en vond hier allemaal leuke aandachtspuntjes in terug. Dit geeft het boek, wat mij betreft, echt iets extra’s.

Roomservice is het eerste boek dat ik las van Maren Stoffels, maar dat zal zeker niet het laatste zijn. Ik geef dit verhaal in ieder geval 4 sterren.

★★★★
Titel: Roomservice | Auteur: Maren Stoffels | Uitgeverij Leopold | Categorie: Young Adult, Thrillers | Uitvoering: hardcover | 176 pagina’s | ISBN13: 9789025877484 | Verkrijgbaar sinds: september 2019 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 29-10-2019 | Prijs: €14,99 (E-book €9,99) | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.