De wetten van water


Recensie: De wetten van water door Soraya Latten:
Water is er bijna niet meer, de watertrein moet in de gaten worden gehouden, want er is steeds meer kans dat deze aangevallen wordt. In deze chaos zoeken verschillende personen hun weg in de woester wordende wereld.

Een prachtig en bijzonder verhaal. Schrijver Cynan Jones geeft zelf aan dat hij met De wetten van water meer wilde bereiken dan een onsamenhangend verhaal dat zich uiteindelijk verenigt doordat je steeds wat meer informatie krijgt. Dit heeft hij zeker weten te bereiken, je voelt in het gehele boek de chaos tussen de verhalen door en probeert de logica in alle, op het oog, losstaande verhalen te vinden. Je zult echt je aandacht bij het verhaal moeten houden om alle losse onderdelen te kunnen samenvoegen, maar als je hier de tijd voor neemt, is het verhaal het zeker waard.

“Hij dacht wanhopig aan zijn vrouw. Een trillen door de grond, door zijn lichaam. Nu de toekomst, een val van een hoog gebouw. Ik wil niet dat er tijd is, om aan je te denken als je pijn hebt. Ik zou gewoon mijn groene sein uit kunnen zetten. Meer is er niet nodig. Het treingeschut zou me niet herkennen. En ze zouden schieten.”

Ook als je persoonlijke voorkeur neigt naar boeken waarin de dingen gewoon logisch zijn, zul je toch ondervinden hoe briljant dit boek is opgesteld en hoe realistisch het zou kunnen zijn. Dit is zo’n boek dat je 10 keer kunt lezen en dat steeds een ander gevoel geeft en een ander geheel vormt. Maar het einde blijft hetzelfde en zal, vooral als je na het laatste hoofdstuk nogmaals de proloog leest, je hart laten breken.

Cynan Jones schreef eerder o.a. De lange droogte en Inham. Niet alleen stond hij op verschillende long- en shortlists van verschillende prijzen, hij won o.a. ook de Betty Task Award in 2007, de Wales Book of the Year Fiction Prize 2015 en de BBC National Short Story Award in 2017.

★★★
Titel: De wetten van water | Auteur: Cyan Jones | Uitgeverij Koppernik | Categorie: Romans | Verkrijgbaar als: paperback | 188 pagina’s | ISBN13: 9789492313805 | Verkrijgbaar sinds: 14 oktober 2019 |Recensent: Soraya Latten | Datum recensie: 05-11-2019 | Prijs: €19,50 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.