Wie zit daar verstopt


Recensie Wie zit daar verstopt door Dayenne Wamsteeker:
Kiekeboe! Voor veel kinderen is kiekeboe of verstoppertje een heel grappig spelletje. Hoe leuk is het dat dit fenomeen in een boekje gestopt is! Wie zit daar verstopt is een vrolijk flapjesboek van Giuliano Ferri. Achter de flapjes zitten dieren verstopt. Ga kijken en ontdek snel welke dieren dit zijn!

Op elke bladzijde zit een nieuw dier verstopt. Auteur Giuliano Ferri geeft op de pagina al hints, met kleine tekeningen, zoals een voetafdruk en een vierkant met daarin de huid van het dier getekend. Zo kun je al een beetje gaan raden welk dier achter het flapje verstopt zit. Ook staat op elke pagina een vraag, zoals Wie lust graag bamboebladeren? of Wie hapt daar met scherpe tanden? Deze vragen brengen je nog een beetje dichter bij het dier dat achter het flapje verstopt zit.

Flapjes zijn favoriet bij jonge kinderen, want het is altijd leuk om te kijken wat er achter het flapje verstopt zit. Het boekje is gemaakt van stevig karton, waardoor het al geschikt is voor jonge kinderen. De flapjes zijn groot en stevig, waardoor kinderen deze niet snel kapot kunnen scheuren.

De tekeningen van Giuliano Ferri zijn kleurrijk en vrolijk. In eerste instantie lijkt de pagina heel rustig, met veel wit op de pagina, maar wanneer je het flapje openklapt, komt er een prachtige illustratie van een dier tevoorschijn! Een tekening vol kleur die alle aandacht trekt, omdat de lay-out om het dier vrij rustig is gehouden. Een goede keus die ervoor zorgt dat alle aandacht naar het dier achter het flapje gaat.

Wie zit daar verstopt? is een leuk flapjesboek van Giuliano Ferri! Lekker raden en speuren naar de dieren die achter de flapjes zitten.

★★★★
Titel: Wie zit daar verstopt? | Auteur en illustrator: Giuliano Ferri | Uitgeverij: De Vier Windstreken | Categorie: prentenboeken| Leeftijd: vanaf 1 jaar | Verkrijgbaar als hardcover | 9 pagina’s | ISBN13: 9789051167665 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2019 | Recensent: Dayenne Wamsteeker | Datum recensie: | Prijs: €10,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.