Appeltje, eitje!


Recensie: Appeltje, eitje! door Soraya Latten:
Een musthave voor drukke gezinnen! De gerechten die in dit leuke boek staan, zijn makkelijk, gezond en in de meeste gevallen nog snel ook. Na meerdere gerechten te hebben geprobeerd kan ik ook zeggen dat de meeste gerechten verrukkelijk zijn.

De layout van het boek is prachtig en overzichtelijk, de gerechten zijn gecategoriseerd onder Soepen, Hoofdgerechten en Bijgerechten, waardoor het makkelijk is om een volledig gerecht te maken wat bij je gezin past.

Ook de foto’s die in het boek staan, zijn erg mooi gemaakt maar niet te mooi, zo zien de gerechten die je zelf maakt er vrijwel gelijk uit als op de plaatjes staat en krijg je dus geen onrealistisch beeld van de gerechten die je maakt. Bij veel gerechten worden tips gegeven over wat je nog extra bij het gerecht zou kunnen serveren of hoe je het vegetarisch of juist met vlees maakt.

Helaas staat er in het boek nergens voor hoeveel personen je precies kookt, maar het is steeds voldoende voor ongeveer 4 personen.
In sommige gevallen klopt ook de oventijd die bovenaan de pagina staat niet, zo kan er 20 minuten oventijd staan, terwijl het daadwerkelijk eerst 20 minuten is en daarna nogmaals 10 minuten, wat het geheel dus op 30 minuten brengt.

Het laatste puntje van kritiek is de manier waarop de ingrediënten staan, zo staan de boodschappen voor het gerecht en voor bijvoorbeeld de saus apart, waardoor ik me toch al meer dan eens heb vergist in het maken van het boodschappenlijstje.

Ondanks deze kleine punten van kritiek is dit boek verder gewoon fantastisch. Wij eten sinds ik het boek kreeg niets anders meer, zeker een aanrader dus!

Tooske Ragas is een echte duizendpoot. Zo presenteerde ze o.a. Idols, maar speelde ze ook in verschillende series, films en theaterproducties. Met Appeltje, eitje! slaat ze weer een hele nieuwe weg in, maar wel eentje die ze net zo goed bewandelt als haar eerdere carrière-paden.

★★★★
Titel: Appeltje, eitje! | Auteur: Tooske Ragas | Uitgeverij Unieboek het Spectrum | Leesfragment | Categorie: Kookboeken | Verkrijgbaar als paperback en E-book | 192 pagina’s | ISBN13: 9789000367795 | Verkrijgbaar sinds: 04-09-2019 | Recensent: Soraya Latten | Datum recensie: 10-11-2019 | Prijs: €20,99 (E-book €12,99) | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.