Max Einstein


Recensie Max Einstein door Sonja Hubregtse:
de knappekoppenclub

Max Einstein – de knappekoppenclub is het eerste deel van een nieuwe, spannende reeks. Het jeugdboek, voor jongens én meisjes, is geschreven voor kinderen vanaf ongeveer tien jaar.

Max, eigenlijk Maxime, is 12 jaar en erg bijzonder. Bijzonder goed in leren. Ze hackt met gemak een computer, waardoor ze zichzelf in kan schrijven bij universiteiten. Waar ze eigenlijk echt vandaan komt, wie haar ouders zijn en hoe ze aan haar naam komt, weet ze dan weer niet. Ze zou hier graag achter komen; en jij als lezer ook! Ze woont met andere daklozen in een kraakpand in New York en heeft Albert Einstein als vriend, tenminste.. ze praat met hem in haar verbeelding, want hij leeft niet meer.

Wanneer Max naar een jeugdzorginstelling wordt gebracht, wordt duidelijk dat Dr. Zimm achter haar aan zit vanwege haar uitermate slimme verstand. Met hulp van een geheime organisatie, Instituut van Degene die het Verschil Maken, weet ze aan hem te ontsnappen. Max wordt gevraagd om samen met acht andere slimme kinderen naar Israël (Jeruzalem) te gaan om met de IDVM oplossingen te bedenken voor verschillende wereldproblemen. Ze moeten belangrijke veranderingen gaan doorvoeren, zodat de planeet en de mensen die deze bewonen, gered worden.

Dr. Zimm weet haar te vinden, waardoor het een erg spannende wending krijgt. Als Max in Congo flinke tegenslagen te verwerken heeft, laat ze zien dat ze kan doorzetten. Kan ze een wereldprobleem oplossen? En wat gebeurt er met Dr.Zimm?

Het boek zit vol met weetjes over Albert Einstein, waardoor er ook een leerzaam element in zit. Ook kom je als lezer veel te weten over Israël, Jeruzalem (bv. de soek) en de theorieën van Albert Einstein, maar uiteraard op een kindvriendelijke manier beschreven. Het boek leest vlot (zonder al te moeilijke woorden), heeft korte hoofdstukken en heeft erg leuke illustraties die het verhaal verduidelijken. Het is een dik boek, maar je hebt het tóch nog te snel uit. De personages die in het boek voorkomen, worden gedetailleerd besproken. Vooral Max is een leuk personage door haar slimme koppie. Je leeft erg met haar mee als jonge wereldverbeteraar. Het verhaal kan niet echt gebeurd zijn, maar het is meeslepend van begin tot het eind.

Na het avontuur van Max zijn er nog wat extra’s in het boek te vinden. Een aantal leuke spelletjes en experimenten die je zelf kunt doen. Tevens worden de Bewegingswetten van Newton in Max’ aantekeningen getoond, waardoor je nog veel wetenschappelijke informatie kunt lezen.
Zelf vond ik dat er goede quotes in voorkwamen, waar veel kinderen iets aan hebben, zoals: ‘iedereen is een genie, maar als je een vis beoordeelt op zijn vaardigheid om in een boom te klimmen, dan zal hij zijn hele leven denken dat hij een mislukkeling is’. Erg treffend!

Spannend tot de laatste bladzijde ! Ik kijk al uit naar het vervolg….

★★★★★
Titel: Max Einstein – de knappekoppenclub | Auteur: James Patterson en Chris Grabenstein | Clavis Uitgeverij  | Categorie: Zelfleesboeken | Leeftijd: 10 -12 jaar | Uitvoering: hardcover | 293 pagina’s| ISBN: 9789044835090| Verkrijgbaar sinds: april 2019 | Recensent: Sonja Hubregtse | Datum recensie: 15-11-2019 | Prijs: €18,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.