Alles over Sinterklaas door de Spiekpietjes


Recensie Alles over Sinterklaas door de Spiekpietjes door Dayenne Wamsteeker:
De Spiekpietjes snuffelen rond op de zolder van Sinterklaas. Daar vinden ze een grote geheimzinnige kist van Sinterklaas. Het is een grote kist met allemaal spullen van de Sint, foto’s en geheimen! In het prentenboek Alles over Sinterklaas door de Spiekpietjes wordt het levensverhaal van de Sint vertelt aan de hand van foto’s uit de geheimzinnige kist. Het begint bij baby Nicolaas en eindigt bij de Sinterklaas zoals wij hem nu kennen.

Dit leuke en vrolijke prentenboek is grappig opgezet. De illustraties zijn echt als foto’s getekend, waardoor het prentenboek echt een fotoboek lijkt. De foto’s zijn schilderijtjes die het leven van de Sint laten zien, zoals Sinterklaas als baby, de Sint op vakantie en ook Sinterklaas met zijn beste vriend Pieter. De tekeningen zijn groot en daaronder staat in korte stukjes tekst het verhaal geschreven. De platen spreken eigenlijk al voor zich, dus meer tekst is niet nodig!

Alles over Sinterklaas door de Spiekpietjes gaat over het ontdekken van de geheimen van Sinterklaas, want eigenlijk was de Sint ook een heel normaal jongetje dat naar school ging en vrienden heeft. Een hele andere invalshoek dan we gewend zijn van Sintboeken, maar dat maakt dit boek wel bijzonder. Ook wordt in het boek erg duidelijk gemaakt dat Pieter (Piet) een hele goede vriend is van de Sint.

Als extra grapje is in dit prentenboek op elke twee pagina’s een spinnetje verstopt. Het is een leuke zoektocht om de spin te vinden. Op deze manier word je uitgedaagd om de illustraties goed te bekijken en helemaal op te gaan in het Sinterklaasverhaal.

Dit prentenboek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, die graag speuren en het leuk vinden om geheimen te ontdekken. Er zijn nog veel meer prentenboeken over de Spiekpietjes, de hulpjes van Sinterklaas, dus je kunt nog veel meer avonturen van de Spiekpietjes lezen.

★★★
Titel: Alles over Sinterklaas door de Spiekpietjes | Leesfragment | Auteur: Thaïs Vanderheyden | Uitgeverij Clavis | Categorie: Kids, feestdagen | Uitvoering: hardcover | 32 pagina’s | ISBN13: 9789044834468 | Verkrijgbaar sinds: september 2018 |Recensent: Dayenne Wamsteeker | Datum recensie: 30-11-2018 | Prijs: €15,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.