Gouden Boekjes – Het verhaal van Sinterklaas


Recensie Het verhaal van Sinterklaas door Sandra Hutchison:
Het Gouden boekje – Het verhaal van Sinterklaas is een leerzaam verhaal van auteur Sjoerd Kuyper over de herkomst van Sinterklaas. Eerder verschenen werk van deze kinderboekenschrijver werd al veelvuldig beloond met diverse prijzen waaronder meerdere Zilveren en een Gouden Griffel.

Dit nieuwe boekje van Sjoerd Kuyper bevat vrij veel tekst en is daardoor wat minder geschikt voor de jongste Sinterklaasfans onder ons. Maar des te meer voor de ietwat oudere kinderen en volwassenen die wat meer willen weten over het Sinterklaasfeest. Het boek geeft antwoord op vragen als waarom alle pieten altijd roetvegen hebben en waarom de uit Turkije afkomstige Sinterklaas ieder jaar weer zijn verjaardag in Nederland komt vieren. Extra leuk is dat dit boek ook in het Engels is verschenen, leuk om cadeau te geven aan vrienden die de Nederlandse taal niet machtig zijn en voor wie Sinterklaas (nog) niet zo vertrouwd is.

Illustratie: Emanuel Wiemans

Het verhaal van Sinterklaas nodigt uit om uit voor te lezen en maakt het mogelijk om met kinderen die daar voor openstaan direct goed door te praten over dit thema.
De cover van het boek heeft een passende ouderwetse uitstraling net als alle andere boekjes uit deze prachtige reeks. Inhoudelijk doet de sfeer nostalgisch aan, wat goed past bij het klassieke Sinterklaasfeest. De mooie illustraties van Emanuel Wiemans passen perfect bij het verhaal en maken het geheel direct boeiender voor kinderen. Het verhaal heeft ook een boodschap: De meester uit het verhaal sluit af met de wijze woorden: “Alles verandert. Altijd, en dat is goed.”  Zo geeft het boek op subtiele wijze gehoor aan de hele Zwarte Piet discussie. Aanrader voor iedereen die in het Sinterklaasfeest gelooft.

★★★★
Titel: Gouden Boekjes – Het verhaal van Sinterklaas |  Auteur: Sjoerd Kuyper | Uitgeverij Rubinstein | Categorie: Kids, feestdagen | Illustrator: Emanuel Wiemans | Uitvoering: hardcover | 28 pagina’s | ISBN13: 9789047626657 | Verkrijgbaar sinds: 20-11-2018 |Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 28-11-2018 | Prijs: €7,50 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.