Het huis van Sinterklaas


Recensie Het huis van Sinterklaas door Fany van Hemelen:
Sinterklaas komt nu stilaan dichterbij en Het huis van Sinterklaas is een grappig en kleurrijk prentenboek dat ik voorlas om met het Sint-thema te starten in de opvang.

Als de kinderen alleen thuisblijven, wanneer Sint en de Pieten pakjes gaan afleveren, zetten ze de boel op stelten. Ze roetsjen van de trap, kliederen met verf en spelen erop los. Net zoals andere kinderen staan ze te wachten aan de kade als de stoomboot terug in Spanje is. Dan is het afwachten wat de Sint van zijn versierde huis vindt. Gaat de Sint hun verrassing wel leuk vinden?

Het huis van Sinterklaas is een vrolijk prentenboek met korte tekstjes zodat het ook snel voorgelezen kan worden. Het boekje is op rijm en de al wat oudere kleuters of grotere kinderen kunnen de rijmpjes zelf aanvullen.

De kinderen hebben genoten van dit plezierige verhaal en na het boekje zijn ze onmiddellijk Sint-tekeningen gaan inkleuren om de opvang mooi te versieren. Het was fijn om te zien dat niet enkel kleine kleuters genoten van dit verhaal, maar dat ook de grote kinderen bleven meeluisteren. Het was grappig om te horen hoe ze reageerden op het kattenkwaad van de kinderen. Oei dat mag toch niet of dat gaan de Pieten en de Sint niet leuk vinden was meermaals hun commentaar. Het huis van Sinterklaas is een aanrader om tijdens deze feestelijke periode samen van te genieten.

★★★★
Titel: Het huis van Sinterklaas | Auteur: Naomi Tieman | Gottmer Uitgevers Groep | Categorie: Kids, feestdagen | Uitvoering: hardcover | 32 pagina’s | ISBN13: 9789025767723 | Verkrijgbaar sinds: september 2017 |Recensent: Fany van Hemelen | Datum recensie: 1-12-2018 | Prijs: €13,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.