Sinterklaas en het geheimzinnige orgeltje


Recensie Sinterklaas en het geheimzinnige orgeltje door Sonja Hubregtse:
Muziekpiet vindt in de torenkamer een geheimzinnig kistje. Er zit een draaiorgeltje in met kartonnen kaartjes vol sinterklaasliedjes. Wie heeft dat orgeltje daar verstopt? Muziekpiet gaat op onderzoek uit en wordt Detectivepiet. Hij is ervan overtuigd dat de eigenaar van het orgeltje zijn werk als muziekpiet wil afpakken. Dat laat hij zich niet zomaar gebeuren…

Een voorleesboek met veel kleurrijke illustraties. De combinatie met een hoorspel-cd is een geweldig idee. Dit zorgt ervoor dat je het verhaal intenser beleeft. Zowel het hoorspel (cd) als het boek is prima los van het andere te beleven. Je kunt het hoorspel ook via een code downloaden of streamen.
Toch heb ik een aantal opmerkingen. Het zijn Vlaamssprekende mensen op de cd, waardoor het soms moeilijk te verstaan is voor Nederlandse kinderen.
Ook staat in het boek vermeld, wanneer je de cd kunt beluisteren (nr 1 etc), maar van nummer 1 gaat het naar nummer 5 in het boek. Je weet dus niet precies wanneer je dan 2,3 en 4 moet beluisteren.

In het boek vonden wij de zinnen vrij lang in combinatie met het kleine lettertype en gaat het verhaal soms ‘van de hak op de tak’. Ook zijn er soms moeilijke woorden (bv. ‘schaars verlicht’ of ‘positie’). Voor kleine kinderen is het daardoor af en toe moeilijk te volgen. Gelukkig maken de illustraties en de cd dan veel goed. De illustraties zijn leuk getekend en vooral de zoekplaten vonden ze hier erg leuk. Doordat zoekplaten, spelletjes etc. regelmatig worden afgewisseld met het verhaal, wordt het een speels effect in het boek, waardoor kinderen er actief ermee bezig blijven. De liedjesteksten in het boek maken het compleet.

Een leuk boek voor een heerlijk avondje…

★★
Titel: Sinterklaas en het geheimzinnige orgeltje | Auteur: Jorgo de Groof | Uitgeverij Clavis Bvba | Categorie: Feestdagen | Uitvoering: hardcover | 99 pagina’s| ISBN: 9789044837742 | Verkrijgbaar sinds: september 2019 | Recensent: Sonja Hubregtse | Datum recensie: 25-10-2019 | Prijs: €24,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.