Gangsterschool 2-Broederschap van het kwaad


Recensie Gangsterschool 2 door Fany van Hemelen:
Broederschap van het Kwaad

Gangsterschool 2:  is grappig, maf en entertainend!

Alleen al voor de coole en kleurrijke cover wil je dit spannende verhaal lezen! Deze sluit met zijn kleurrijke uitvoering en de afbeelding van de hoofdpersonages, met hun typische gestreepte boeventruitje en het misdadige Rabauw perfect aan op het eerste deel Gangsterschool.

Kinderen zullen hardop lachen om de toffe avonturen op deze bijzondere school waar je nu eens lekker slecht mag zijn!

Milly, de wijsneuzerige slotenkraker en Charlie, de stille maar geniale hacker, proberen nog steeds om de meest gemene boeven te worden op het Rabauw college.
Op dit crazy instituut leer je om slecht te zijn. Milly en Charlie hebben het hier, met hun gouden hart, nog steeds niet gemakkelijk. Als kinderen van meesterboeven kwamen ze hier om de beste crimineel te leren worden. Hoewel zij hun toekomst anders zagen, maken ze er hier al een paar maanden noodgedwongen het beste van. Als ze geen slechterik worden, moeten ze immers naar een school voor echt brave kinderen en dat willen ze toch ook liever niet.

Net zoals in het eerste deel is Broederschap van het Kwaad een vermakelijk en fantasierijk verhaal. Milly en Charlie krijgen, na hun mislukte inbraak bij Griselda Geselkat, het gemene schoolhoofd, een belangrijke opdracht. Naast Griselda, die naast eng ook kwetsbaar blijkt te zijn, lopen hier op deze school nog steeds gekke en beruchte leraren rond, die de leerlingen misdadige vakken leren. Een nieuwe speciale leraar, een rare sekte en een uiterst belangrijk gestolen voorwerp zijn de extra attributen in Broederschap van het Kwaad. Wanneer het aparte speurdersduo onverwachts ontdekt dat de school bedreigd wordt, besluiten ze om een creatief reddingsplan te bedenken.

Broederschap van het Kwaad is het heerlijke tweede deel in deze fantastische serie ,,dat je zelf kunt lezen, maar dat ook perfect voorgelezen kan worden. Het is vlot geschreven met korte hoofdstukken, uitgevoerd in een fijn lettertype en mooi gepresenteerd.

Ik kan niet wachten om het derde deel te gaan lezen en durf te zeggen dat deze reeks een echte aanrader is voor kinderen. Het is een erg leuke, niet te enge, maar op de juiste manier spannende en unieke serie met gave personages die het hart van kinderen zullen veroveren. Voor volwassenen hebben ook de woordspelingen en de soort humor een meerwaarde.

★★★★★
Titel: Gangsterschool 2: Broederschap van het Kwaad | Auteur: Kate Wiseman | Uitgeverij Holland | Categorie: Kinderboek| Verkrijgbaar als Hardcover en Ebook | 256 pagina’s | ISBN13: 9789025114183 | Verkrijgbaar sinds: november 2018| Recensent: Fany van Hemelen | Datum recensie: 18-11-2019 | Prijs: €16,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.