Gekleurde tranen


Recensie Gekleurde tranen door Fany van Hemelen:
Over liefde, hoop en kracht

Gekleurde tranen is een emotioneel, maar vooral hoopvol levensverhaal dat ondanks de pijnlijke situaties vooral inspirerend is.

De prachtige kleurrijke cover, met de hartjes, staat symbool voor heel haar aangrijpende verhaal en sterke boodschap!

De jeugd van Ingrid Nelis verliep niet zo eenvoudig als dochter van een kwetsbare moeder. Door haar ervaringen als kind om nooit te voldoen was het voor haar moeder moeilijk om haar kinderen positief op te voeden. Ingrid heeft een eeneiige tweelingzus Marleen, waarmee ze een hechte band heeft. Tien jaar lang zijn beide dames topatleten geweest. Ingrid kreeg door het powerliften meer zelfvertrouwen en stilaan verdwenen haar jarenlange angsten. Door tien jaar topsport is Ingrid’s lichaam gebroken, maar ze had het voor geen geld willen missen.

Als kleuterleidster was ze dolblij met het uitoefenen van haar passie, maar door pesterijen moest ze noodgedwongen stoppen. Dit was de druppel en ze kreeg, na de eeuwigdurende rechtszaak en alle media-aandacht, een zware depressie. Hier klauterde ze uiteindelijk uit door intensieve psychotherapie te volgen. Later ging ze mensen met psychische kwetsbaarheid ondersteunen en hierdoor kreeg haar leven weer betekenis. Ze hoopt dat er meer ervaringswerkers ingezet zullen worden, omdat deze erg zinvol werk doen. Ingrid Nelis is blij met haar zorgzame gezin dat haar altijd steunde. Ze blijft ook in contact met al haar familie en is haar ouders erg dankbaar.

Momenteel heeft ze, door alle doorstane pijn en verdriet, eierstokkanker met uitzaaiingen naar het longvlies.

Gekleurde tranen is opgebouwd uit verschillende hoofdstukken die altijd een periode uit Ingrids leven weergeven en op het einde is speciaal voor Marleen nog een brief van Ingrid toegevoegd.

De auteur leerde haar tranen inkleuren, ze leerde alle kleine dingen waarderen en ondanks alle verdriet en pijn is dit dus vooral een inspirerend boek. Het leven blijven omarmen en nooit opgeven, is wat ze wil delen met anderen. Kwetsbaarheid, veerkracht en herstel zijn de sleutelwoorden in haar levensverhaal.

Gekleurde tranen is een weergave van hoe emoties ziek kunnen maken. Het is de persoonlijke visie van Ingrid over hoe zij nu en in het verleden omging met de obstakels op haar levenspad. Verwacht geen verdieping of uitleg bij bijvoorbeeld de pesterijen op het werk. Soms wou ik meer achtergrond over de beschreven gebeurtenissen, maar dit is niet het doel van dit boek. Het is de pijn, de kwaadheid en de gefrustreerdheid die ik voel, maar vooral de hoop, de dankbaarheid en de liefde voor het leven van de auteur zijn de stukken die echt binnenkomen bij mezelf.

Ingrid Nelis is erin geslaagd om met dit boek te tonen dat psychisch lijden je ook sterker maakt. Haar wens is om iedereen die moeilijke tijden beleeft, een hart onder de riem te steken door haar ervaringen te delen.

Gekleurde tranen is een emotionele zoektocht waarbij het gevoelige en angstige dwergkonijntje veranderde in een krachtige vrouw.

★★★
Titel: Gekleurde tranen |Auteur: Ingrid Nelis| Uitgeverij : Willems Uitgevers | Categorie:  Lifestyle  |Verkrijgbaar als Paperback |160 pagina’s | ISBN13: 9789492419453 | Verkrijgbaar sinds mei 2019| Recensent : Fany Van Hemelen | Datum recensie: 19-11-2019 | Prijs: €15,-| bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.