Krijg ik een kabouter, Sint?


Recensie Krijg ik een kabouter, Sint? door Hannie van Grol:
Een grappig voorlees/prentenboek voor kinderen. Tess wil dit jaar iets heel bijzonders aan Sinterklaas vragen. In de speelgoedwinkel wijst haar moeder haar van allerlei speelgoed aan, maar Tess heeft er geen interesse in. Ze wil een ander cadeau op haar verlanglijstje zetten. En omdat ze nog niet kan schrijven, roept ze de hulp in van oma die de brief voor Sinterklaas op papier moet zetten. Aan opa vraagt ze om een poppenhuis en allemaal kleine meubeltjes te maken, zodat de kabouter zich bij haar echt “thuis” zal voelen. Oma naait ook nog een piepklein lappendekentje en geeft Tess een propje watten zodat de kabouter zacht kan slapen in zijn eigen bedje. Als alles klaar is, fantaseert ze er lustig op los wat ze allemaal samen met haar kabouter kan doen.

En dan komt de nacht waarin Sinterklaas cadeautjes komt brengen. Zal haar wens in vervulling gaan? Krijgt ze de kabouter die ze met heel haar hart wenst? Vol verwachting loopt ze ’s morgens vroeg de trap af en dan…..

Krijg ik een kabouter, Sint? is een prachtig geïllustreerd boek voor kinderen vanaf een jaar of drie. De tekeningen zijn hartverwarmend en schitterend van kleur, niet al te fel, maar wel heel kleurrijk. Voor kinderen zijn er heel herkenbare situaties getekend, wat hun erg zal aanspreken.
Maar niet alleen de tekeningen zullen de kinderen boeien, ook het verhaal spreekt erg tot de verbeelding en natuurlijk is het heel spannend of Tess de gewenste kabouter zal krijgen. De lay-out ziet er goed verzorgd uit. Sommige woorden zijn groter en vet gedrukt, zodat ze extra benadrukt worden en voor kinderen ook herkenbaar zullen zijn.

Kinderen zullen zich zeker vermaken met dit prachtige boek en telkens opnieuw “plaatjes” willen kijken en het verhaal opnieuw willen horen. Echt een aanrader voor de komende sinterklaastijd.

★★★★★
Titel: Krijg ik een kabouter, Sint? | Leesfragment | Auteur: An Swerts | Illustrator: Eline van Lindenhuizen | Uitgeverij Clavis Books | Categorie: Kids, feestdagen | Leeftijd 4-6 jaar | Uitvoering: hardcover | 26 pagina’s | ISBN13: 9789044829051 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2016 |Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 23-11-2019 | Prijs: €14,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.