Boer Boris – Een paard voor Sinterklaas


Recensie Boer Boris – Een paard voor Sinterklaas door Brigitte Audiens:
Boer Boris ontvangt een brief van Sinterklaas. Hij heeft slecht nieuws te melden. Zijn liefste paard is van de trap gevallen en hij hinkt nu een beetje. En net nu is de drukste tijd van het jaar aangebroken voor Sinterklaas. Alle brave kindjes wachten op hun cadeautjes. Zou Knol, het paard van Boer Boris, Sinterklaas kunnen helpen ?

Boer Boris – Een paard voor Sinterklaas is een voorleesboek met prachtige tekeningen, die gemaakt werden door Philip Hopman. De fantasie van de kinderen wordt hierdoor geprikkeld. Ze kunnen hierdoor ook zelf verhaaltjes verzinnen.

Dit is alweer het 14de deel van de Boer Boris-reeks. Het zijn allemaal op zichzelf staande verhalen, die kinderen heel erg graag horen. De ouders, oma’s, opa’s …. lezen ze graag voor.

Dit boekje leent zichzelf om op een spannend, verwachtingsvol moment voor te lezen. Zoals wanneer de kindjes ongeduldig (thuis of op school) op de Sint wachten.

Als voorlezer kun je onverwacht mee lachen door de grappige, gedetailleerde tekeningen. De goede verteller en/of luisteraar hoort waarschijnlijk wel de verborgen boodschap in dit boekje. Namelijk niet te vlug opgeven, doorzetten, elkaar verder helpen.

Typisch voor deze boekjes zijn ook de rijmpjes in het verhaal. Ongelooflijk hoe Ted Van Lieshout het steeds weer voor elkaar krijgt rijmpjes te bedenken die jong en oud aanspreken.
Waar je ook niet omheen kunt, zijn de vele details van de tekeningen, een duidelijk voorbeeld hiervan staat achterin het boek. Daar zie je alle verschillende soorten schoentjes voor de kachel staan. Zo schattig en grappig.

Het duo Ted van Lieshout en Philip Hopman heeft zichzelf weer eens overtroffen.
Dit is een bovenste best Sintboek geworden dat zeker gewaardeerd zal worden door jong en oud. Je kunt er uren uit blijven voorlezen en samen plaatjes bekijken.

Gegarandeerd heel veel (voorlees)plezier met alle boerderijdiertjes van Boer Boris in dit prachtige boek Boer Boris – Een paard voor Sinterklaas.
Zeker 4,5* waard.

★★★★
Titel: Boer Boris – Een paard voor Sinterklaas | Auteur: Ted van Lieshout | Uitgeverij Gottmer | Categorie: Kinderboeken | Verkrijgbaar als: Hardcover | 32 pagina`s | ISBN13: 9789025771935 | Recensent: Brigitte Audiens | Datum recensie: 25-11-2019 | Prijs: €13,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.