Frida’s coole klimaatboek


Recensie Frida’s coole klimaatboek door Soraya Latten:
Frida moet voor school een project doen over de klimaatverstoring, dit lijkt haar totaal niet interessant tot ze erachter komt hoe de toekomst op het spel staat door onze keuzes. Ze besluit alles eens goed uit te leggen, zodat iedereen weet wat we wel of juist niet moeten doen.

Op het eerste gezicht lijkt dit op een boek dat leuk is voor vooral jonge kinderen, dit doordat het de uitstraling heeft van een prentenboek, maar dat is het zeker niet. Voor dit boek moet je toch al goed kunnen lezen en door de belangrijke boodschap die het boek wil overbrengen, is dat ook zeker aan te raden.

Het boek is opgesteld als een scrapbook, er staan stukjes tekst in met plaatjes, tekeningen etc. Dit maakt het boek leuk om door te bladeren en je weet vrijwel direct waar het stuk tekst over gaat. Door het actuele onderwerp van het boek is het zeker een boek dat door kinderen/jongeren zou moeten worden gelezen en de wijze waarop het boek is opgesteld, is goed te gebruiken op scholen om de kinderen alert te maken op de problemen die er momenteel om ons heen zijn.
Het boek bestaat niet alleen uit weetjes en feiten, maar heeft ook de nodige humor en grapjes. Hierdoor is het niet alleen een saai informatief boek maar gewoon een super leuk boek om te kunnen lezen, waarbij je nog veel leert ook!

Er wordt in het boek Frida’s coole klimaatboek afgewisseld tussen teksten die zijn geschreven vanuit hoofdpersoon Frida en stukjes tekst uit bijvoorbeeld de krant. Toch is dit boek, mede dankzij de humor, geen enkel moment saai om te lezen en kinderen zullen het juist interessant vinden om op zo’n soms grappige manier over serieuze onderwerpen te leren! Een echte aanrader dus voor elke school en iedere leerling.

★★★★
Titel: Frida’s coole klimaatboek | Auteur: Frank Pollet, Moniek Vermeulen | Illustrator: Jurgen Walschot | Uitgeverij De Eenhoorn | Categorie: jeugdboeken | Leeftijdadvies 11 plus | Verkrijgbaar als paperback | 80 pagina’s | ISBN13: 9789462914292 | Verkrijgbaar sinds: Oktober 2019 | Recensent: Soraya Latten | Datum recensie: 28-11-2019 | Prijs: €18,50 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.